Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Advies CB

 • Auteur
  Berichten
 • #10166576

  Hoihoi,

   

  Ik ben vandaag naar het cb geweest met mijn zoontje van net 6 maand oud.

  Ik kreeg de vraag hoe het bijvoeden gaat. Nou, het voeden zelf gaat perfect, hij eet alles op, maar daarna is het mis. Hij perst en zeurt de hele dag omdat het poepen niet gaat zoals hij wil.

  Hij heeft geen harde ontlasting. Gewoon borstvoedingspoep, maar toch komt het er lastig uit na het eten van bijvoeding. Dit gaat dan de hele dag door en ook in de nacht heeft hij er last van, ook al heeft hij voor het laatst om 11 uur in de ochtend bijvoeding gehad.

  Wat hij dan krijgt is gepureerd wortel, brocolie, bloemkool, meloen, appel, peer, druiven. Bij allemaal dezelfde reactie.

   

  Nu geeft het cb aan dat hij meer vezels moet eten en dan het poepen beter zal gaan. Ze adviseren dus om met brood, boter/margerine, aardappeltjes en pasta te starten.

  Ik wil dit best proberen maar het lijkt zo onlogisch, omdat dat toch juist voor meer onrust zou zorgen? Als hij groenten al niet aan kan…

   

  Wat vinden jullie?


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10166783 Quote

  Hmmm… Vezels moet je geleidelijk aan opbouwen, de darmen moeten eraan wennen. Meer vezels toevoegen geeft in eerste instantie dus meer ‘klachten’. Bij mijn kindjes heb ik gemerkt dat dat na een maand of 3 bijvoeding wel beter ging. Maar die kregen juist hardere poep, hadden geen borstvoedingspoep meer direct na het starten van bijvoeding. Dat stukje begrijp ik dus niet. Moeite met poepen terwijl het dun is. Of er zit ergens een verstopping en komt de dunne poep daarlangs. 

  Wel zaten die van mij al eerder op de aardappelen en pasta. Brood ben ik bij mijn dochtertje begonnen toen ze 6 maanden was, bij mijn zoontje met 7 maanden. Met 6 maanden kregen ze ook al ei, vis, vlees, rijst en een cracotte.

  Dus ik heb geen tips, maar ik twijfel aan het advies. Bel ze anders nog even. 

  #10166792 Quote

  Argument was dat hij niet voelt waar zijn ontlasting is en daarom niet weet waar hij naartoe moe persen. Wanneer hij wat stevigere ontlasting zou hebben, zou dit beter gaan, omdat hij dan als het ware zijn ontlasting voelt zitten.

   

  Meer mensen met advies? 🙁


  Niynti
  Bijdrager
  #10166832 Quote

  Wat sneu voor je zoontje 😣 Kunnen het ook krampjes zijn? Darmen moeten toch iets anders (gaan) werken dan enkel op vloeibare borstvoeding.. maar weet niet hoe lang je al hapjes geeft nu. Ken je de Rapley of Kleintjes methode? Sluit vaak ook mooi aan bij het geven van borstvoeding. Zijn hier echt met hele kleine hoeveelheden begonnen en vraag mezelf nog wel eens af wat er werkelijk in gaat, omdat meneer zelf eet, maar als ik zie wat er uit komt zo gezegd zal het wel goed zijn 😉 Met prakjes/moesjes/potjes kunnen ze in een keer wel flinke hoeveelheden te verstouwen krijgen die de maag en darmen dan opeens moeten verwerken. Ongeveer 3 eetlepeltjes bijvoeding per dag zou al voldoende moeten zijn met 6 msand. Maar ik weet dus niet hoe lang je al bent begonnen met bijvoeden, als het pas is zou het kunnen dat hij nog moet wennen en krampjes heeft? 

  #10166903 Quote

  Ik ben met 4 maanden begonnen. Dit heel voorzichtig aangepakt…maar nog heeft hij er last van. Ook al zijn het 3 lepels.

   

  Krampjes heeft hij gehad toen hij 2 maanden was. Dit lijkt heel anders.

   

  Hij perst heel veel. Zo veel drang om te poepen dat hij er wakker van wordt. 


  Niynti
  Bijdrager
  #10166944 Quote

  Hoe je het beschrijft klinkt het inderdaad anders dan krampjes en hij krijgt ook al 2 maanden bijvoeding.. Ik zou dan ook even overleggen met de huisarts en anders nog een keer (telefonisch) contact opnemen met CB en je twijfels bespreken. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct