Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Advies Gevraagd Wat Te Doen Werkgever

 • Auteur
  Berichten

 • MammieSammie
  Bijdrager
  #10265999

  Goedemorgen dames,

  Ik zit met een vraag. Graag zou ik willen weten wat jullie zouden doen in mijn situatie. 

  Ik ben op dit moment 31 weken zwanger. Tot nu toe vind ik de zwangerschap zwaar doordat ik van begin af aan slaapproblemen ervaar. Heb een tijdje 50% gewerkt hierdoor. Daarna weer opgebouwd naar 75% procent en dat doe ik nu nog steeds. Dit alles zonder problemen met de werkgever en betrokkenheid van een arbo arts. Ondertussen heb ik ruim een week of 10 erge last van rugpijn in de bovenrug. Ik merk dat wanneer ik moet werken ik de nacht daarvoor slecht slaap en dus ook meer last heb van mijn rug. Daarnaast moet ik elke dag 45 min heen en terug rijden wat voor mijn rug erg belastend is. Ipv pijn vanaf een uurr of 14:00 begint dit dan om 09:00 en is het dus tijdens en na het werk heel zwaar. 

  Nu zit ik dus te denken om te overleggen om twee dagen vanuit huis te werken en de andere twee wel naar werk te gaan. Of kan ik er beter voor kiezen me ziek te melden. Ik weet niet zo goed wat te doen. Ik wil loyaal zijn aan mijn werk en mijn werk goed doen. Ook omdat ze vanaf begin af aan zo begripvol zijn wat ik erg waardeer. 

  Wat zouden jullie doen? 

  #10266001 Quote

  Je moet doen waarvan jij denkt dat goed voor jou en je baby is. 

  #10266002 Quote

  Kijk even je CAO na. Als het goed is, dan hoef je helemaal geen nachten meer te werken 😉


  Klijn
  Bijdrager
  #10266004 Quote

  BenB ik geloof niet dat ze in de nacht werkt…. Alleen dat ze de nacht voor haar werk extra slecht slaapt waardoor de rugklachten erger worden.

   

  Ik zou ik overleg gaan met je werk, en vooral kiezen wat goed is voor jou en je kindje. Als je lichamelijk veel klachten hebt, is de kans op harde buiken etc. ook groter. Neem de rust die je nodig hebt, en zorg ervoor dat je over straks ontspannen en uitgerust aan je bevalling begint! Ik beviel 1 dag na het starten van mijn verlof (dus bijna 4 weken te vroeg), dat was echt niet fijn…

  #10266011 Quote

  Overleg met de bedrijfsarts en neem je klachten zeer serieus, ik wil je niet bang maken maar ook ik heb een topwerkgever die me alle begrip en hulp bood maar toch ben ik doorgegaan. Gevolg, ik beviel plots met 32 weken, met alle gevolgen van dien. Klotestart gehad en een spoedkeizersnee. Vervolgens 2 maanden lang onze zoon opgenomen in het ziekenhuis. 

  De bedrijfsarts weet echt wel wat te doen in jouw geval, overleg zsm met hem en geef duidelijk je klachten aan!! En vraag ook eventueel advies aan je vk. 


  MammieSammie
  Bijdrager
  #10266056 Quote

  Bedankt dames! 

  Ik ga een mail opstellen en naar aanleiding daarvan evt in gesprek gaan. 

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10266059 Quote

  Succes en niet je klachten wegwuiven vanuit loyaliteit voor je werk. Je baby is belangrijker en denk maar aan dat je ‘ziekte’ tijdelijk is. Er zijn er vast die zich voor minder ziek melden. 


  Ellonor
  Bijdrager
  #10266065 Quote

  Denk aub echt aan jezelf en je baby! Ik ben ook te lang doorgegaan omdat ik het lullig vond tegenover mn collega maar op een vrijdag laatste werkdag gehad en op zaterdagochtend het ziekenhuis in waar ik drie weken heb gelegen en kindje 4 weken te vroeg geboren! Luister aub naar je lijf, als het niet gaat dan gaat het niet. Niet forceren!

  #10266091 Quote

  Bedenk dat jou ziekte word betaald door de uwv. Het kost jr baas dus niks en dat is zo zodat zwangere zich dus niet bezwaard hoeven te voelen. Gewoon doen wat goed voelt dus en voor zover nodig de ziekte wet in/aangepast werk doen 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct