Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Advies? Ik mis mijn zus en ouders sinds ik moeder ben geworden

 • Auteur
  Berichten
 • #10486407

   

   

  Ik heb een heel hechte band met mijn ouders en mijn zus, en sinds een jaar ben ik voor het eerst moeder geworden van een prachtige dochter. Ze groeit en ontwikkeld zich razendsnel en maakt ons (mijn vriend en ik) mega gelukkig ❤️ ze is het eerste kleinkind voor mijn ouders. 

   

  Ondanks dat ik m’n familie dagelijks spreek en heel hecht met hun ben, mis ik hun heel erg sinds dat ik moeder ben geworden. Mijn ouders wonen helft van het jaar in het buitenland, en mijn zus en ik wonen op 20 min fietsen van elkaar. Ondanks dat gaat er soms zes (nu bijna acht) weken voorbij tot ze had nichtje weer ziet / op bezoek komt. 

   

  Ik weet dat ze haar mist, dat zegt ze ook, en snel langskomt, maar dan komt er iets tussen of komt de zorg voor iemand anders er plots tussen (ze is heel zorgzaam en doet veel voor anderen). Ik vind het moeilijk om te vertellen hoe ik me voel, want wil niemand een schuldgevoel geven en ook niet overkomen alsof ik het bijhoud 🙁 maar onbewust doe ik dat wel, omdat er zoveel wordt gemist qua ontwikkelingen en band opbouwen. 

   

  Het lucht op dit op te schrijven merk ik. Misschien dat anderen dit gevoel herkennen? Of ooit hebben durven aangeven bij hun familie? Benieuwd hoe dat ging en of het jullie goed heeft gedaan. 

  #10486448 Quote

  Hoi, ik heb hier zelf geen ervaring mee. Ik vroeg me af wat je er zelf aan hebt gedaan om je zus vaker te zien? Je kan ook zelf voorstellen naar haar huis te gaan? Heeft ze zelf kinderen? Dan kan je samen naar speeltuintje oid.
  Toen mijn kinderen zo klein waren was mijn ‘bubbel’ ontzettend klein en daardoor ook wel eenzamer. Toen ze wat groter werden en minder gebonden aan veel slaapjes overdag kon ik zelf ook weer makkelijker de deur uit. Vriendinnen, familie opzoeken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct