Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Advies Maat Luier

 • Auteur
  Berichten

 • Elena W
  Bijdrager
  #10294524

  Hallo allemaal.

  Mijn kleine man heeft luier maat 2 aan maar met +- 2 uur is hij doorgelekt, dit gebeurd niet elke keer. Maatje 2 past hem perfect, maat 3 is best ruim en de sluiters gaan ver over elkaar heen. Mijn mannetje is 20 weken oud, weegt rond de 6000 gr en is 60 cm. Gaan de luiers nu echt op gewicht? Welke maat moet hij nu?


  Famkeh
  Bijdrager
  #10294526 Quote

  Ik zou hem een maat 3 aan doen, een luier hoort ruim te zitten en niet strak aansluitend. Zeker bij jongentjes en in de zomer is dit belangrijk zodat de het niet gaat broeien. Ik heb eens een onderzoek gelezen naar het gebruik van luiers bij jongens en het verhoogde risico op onvruchtbaarheid op latere leeftijd.

  Better be safe than sorry, dus ik ga zelf relatief snel over na een grotere maat. In de wissel periodes zoals nu doe ik bijvoorbeeld overdag maat 4 aan bij de kleine man en snachts maat 4+. Zodra het pak met maat 4 op is, krijgt hij alleen nog 4+


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10294527 Quote

  Ik heb wel altijd gewicht aangehouden. Met 20 weken had mijn zoontje maat 3 aan (ik gebruik Kruidvat overdag en een Pamper voor de nacht). 

  Iedere keer met de overstap naar een grotere maat is het inderdaad wat ruim maar liever dat dan dat ik hem iedere keer een nieuwe outfit kan aandoen 😉

  #10294531 Quote

  Als hij doorlekt is dat een teken dat de luier te klein is en je dus maatje 3 moet gaan kopen dat is de reden waarom ik nu al maatje 6 heb voor mijn zoontje van net 2 


  Chantalhubbers
  Bijdrager
  #10294539 Quote

  Ik snap je twijfels wel! Wij hadden hier ook maat 2 die te klein werd en doorlekte maar bij maat 3 lekte hij ook door. Zat te los waardoor meneer zijn piemeltje omhoog ging met plassen en hij dus ook nat werd. 
  Hebben toen maat 2 bij AH gehaald. Is qua kilo’s weer net iets anders. Kon hij dan mooi even mee overbruggen naar maat 3. 


  RomyVM
  Bijdrager
  #10294546 Quote

  Als hij al bijna 5 maanden is zou ik zeker overstappen naar maat 3! 

  Mijn dochter is 6.5 maand, 8 kilo. Zit nu in maat 4. 

  Een luier hoort wat ruim te zitten, doorlekken binnen 2 uur betekent dat hij echt te klein is!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Elena W
  Bijdrager
  #10294557 Quote

  Als hij al bijna 5 maanden is zou ik zeker overstappen naar maat 3!

  Mijn zoontje is prematuur en dtsmatuur geboren vandaar nu nog maat 2.

   

  Wij hadden hier ook maat 2 die te klein werd en doorlekte maar bij maat 3 lekte hij ook door. Zat te los waardoor meneer zijn piemeltje omhoog ging met plassen en hij dus ook nat werd.

  Ja dat is hier nu ook het probleem, met 1 uur alles nat.

   

   


  Mamalv
  Bijdrager
  #10294565 Quote

  Wij hadden hetzelfde probleem, zeker snachts vond ze het te nat en werd wakker. Wij gebruikten kruidvat luiers en zijn toen toch maar naar maat 3 gegaan. Onze fout was droog en flexibel, dus hebben we droog en vertrouwd gehaald. Nu ze in maat 4 zit heeft ze ook nog eens maat 4+ snachts aan. Deze neemt weer meer vocht op. 


  Elena W
  Bijdrager
  #10294567 Quote

  Wij hadden hetzelfde probleem, zeker snachts vond ze het te nat en werd wakker.

  Vreemde hier is dat hij s nachts nergens last van heeft. Om 22:00 laatste verschoon ronde en dan tot 9:00 slapen en wordt droog wakker. Hij lekt alleen overdags door, denk door het hele vele bewegen wat hij doet. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct