Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Advies Nodig 3

 • Auteur
  Berichten

 • AnneBaarlo
  Bijdrager
  #10577833

  Advies nodig..

  Onze kleine man 3,5 maand oud wordt standaard iedere nacht om 05.00u wakker. Hij is dan super onrustig en moet veel scheetjes laten. Als je hem dan bij je pakt is hij rustig en slaapt meteen. Leg je hem weer weg, dan wordt hij weer onrustig.

  Honger is het zeker niet. En als hij dan eenmaal weer slaapt wordt hij vaak een uur later weer wakker. En wil dan alleen nog maar bij ons slapen. Dus vaak zit een van ons om 6u onder met hem en dan slaapt hij wel nog.

  Toen ik nog zwanger was, was ik vaak wel rond 5u wakker om te plassen, zou dat ermee te maken kunnen hebben?

  En verder heeft er iemand tips? Zou een ostepaat kunnen helpen?

  #10577850 Quote

  Heb je al geprobeerd om een speentje te geven om 5u? Dat hielp hier heel goed. Daarna sliep ons zoontje weer door en werd dan idd weer uur later écht wakker. Ik denk dat ze dan in een wat lichtere slaap komen en daardoor half wakker worden.


  AnneBaarlo
  Bijdrager
  #10577959 Quote

  Ja zeker, hebben alles al zowat geprobeerd


  MamaE
  Bijdrager
  #10577964 Quote

  misschien snap ik je vraag niet helemaal, maar wat is je doel? 


  HeHoLetsGo
  Bijdrager
  #10577966 Quote

  Balen mama! 5:00u klinkt voor ons heel Vroeg maar is voor een kind best oké nog.. ook al zien wij graag wat anders. Hoezo kan het geen honger zijn? Een klein flesje geven zodat hij verder slaapt? Jou opstaan in de zwangerschap lijkt mij er niets mee te maken hebben. Ons zoontje heeft het eerste 1,5j geen nacht doorgeslapen waarbij ik ook maaaaaanden om 5.30 beneden met hem opzat. Ik wil je niet ontmoedigen maar het hoort er ook beetje bij wss. 
  Want wat is je doel inderdaad? Dat hij langer slaapt zonder onrust en jullie nodig te hebben? Je kunt indd een osteopaat inschakelen (baat het niet dan schaadt het niet) maar ik denk daarnaast dat hij ook gewoon jullie geborgenheid zoekt.. en dat mag, zeker op de piepkleine leeftijd! Accepteren dat t een vroege vogel is kom je wellicht nog het verst mee, succes!! 


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10577984 Quote

  Misschien niet wat je wilt horen, maar om 05:00 wakker worden is voor een baby heel normaal. Hun biologische klok staat nou eenmaal anders afgesteld dan die van ons. En mooi dat hij doorslaapt tot 6 uur als je hem bij je neemt. Mijn oudste werd tot 2 jaar elke ochtend rond 5 uur wakker. De jongste standaard om 05:15 en slaapt dan met wat hulp door tot 6’20. Tja…

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  Essil
  Bijdrager
  #10578073 Quote

  Er zijn wat dingen die je kan doen op te helpen ontluchten, zoals fietsen met de beentjes. En een paar babymassage technieken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct