Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Advies Nodig Vaderdag Cadeau Voor Bio Papa Of Stiefpapa

 • Auteur
  Berichten

 • Boomertje
  Bijdrager
  #10616438

  Ik zal het verhaal kort houden. Voor de bevalling heb ik de relatie verbroken met de vader van mijn dochter. Het ging al lang slecht en tijdens de zwangerschap heeft hij het mij kwalijk genomen dat ik de baby wilde houden. Later is hij bijgedraaid, maar nog steeds meer in zijn eigen belang, om bij mii en mijn familie te blijven. Maar zijn weekenden om zijn dochter te zien zegt hij makkelijk af als er een feestje is of omdat hij dan geen geld heeft om te komen, omdat hij een game moest kopen o.i.d. Na de bevalling is er een relatie gegroeid met een bekende van mij die onwijs leuk met mijn dochter omgaat en eigenlijk meer de vaderrol vervult dan haar biologische vader. Ze is meer op haar gemak bij mijn vriend. Nu mijn probleem. Voor vaderdag gaat ze op de opvang een cadeautje maken, alleen zit ik erg in dubio aan wie ik het ga geven. Ze is bijna 1 en kan dus niet zelf bewust die keuze maken. Schrijf ik de naam van mijn ex op? Ik wil het hem ook niet ontgunnen. En ik ben misschien ook niet degene die kan zeggen dat hij het niet verdient. Of schrijf ik de naam van mijn vriend op? Hij is meer een vader dan haar biologische vader en ik wil hem ook niks tekort doen. Twee cadeautjes wordt erg lastig op de opvang dus wordt het wel kiezen. En ik kan deze keuze nog niet helemaal zelf maken. Alvast bedankt voor de reacties 🙂


  Yima
  Bijdrager
  #10616441 Quote

  Lastig hoor. Heb je het al gevraagd op de opvang? Als ze daar echt niet willen/kunnen meewerken dan zouden er voor mij twee opties zijn. 

  Of je laat het vaderdagscadeau voor de biologische vader maken (tot ze zelf kan kiezen dat jouw vriend belangrijker voor haar is, is dat natuurlijk de vader), maar ik zou het eerst aan je vriend laten zien, met dit verhaal erbij. Hij zal het begrijpen als hij van je houdt. 

  Of je maakt zelf thuis samen wat voor jouw vriend en geef het opvangcadeautje aan de bio vader. Samen maken is toch het meest betekenisvol.


  Boomertje
  Bijdrager
  #10616491 Quote

  Bedankt voor je reactie!

   

  Ik heb er helemaal niet over nagedacht om zelf te gaan knutselen. Hoe dom. Dus heel fijn dat je het idee brengt. Het is inderdaad ook betekenisvoller en ik creëer op die manier ook weer een mooie herinnering met mijn dochter. Het opvang cadeautje kan naar de biologische vader en op die manier wordt ook niemand overgeslagen. Ontzettend bedankt! 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen