Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Advies Nodig Van Moeders Met Een Baby Gewoortegeicht Vanaf 4400 Gram

 • Auteur
  Berichten
 • #10573662

  Beste dames,

  Ik heb advies nodig van mama’s die bevallen zijn van grote baby’s boven de 4400 gram! Ik ben 04-04-2022 bevallen van mijn zoontje met een gewicht van 4720 gram en 56 cm. Hij is volgende week 4 maanden. En is nu 8 kilo! En 69 cm. Hij groeit goed in z’n eigen lijn. Maar hij krijgt kunstvoeding Nutrilon. En dan 5x 200, dit komt omdat hij heel honger is, en dit heeft hij gewoon nodig. Maar nu laatste 2,5 week, heeft hij dus al snel trek na 2-2,5 uur ongeveer. En savond’s heeft hij bijna altijd een extra voeding nodig, anders is het alles bij elkaar krijzen niet kunnen slapen, alleen een fles is goed. We hebben al geprobeerd smorgens 230, en savonds ook en tussendoor gewoon 200. Maar toch blijft die echt veel honger hebben. Iedereen die een kindje heeft met geboortegewicht van 3300 gram of 3800 gram bijv kan je gewoon niet vergelijken met een baby van bijna 5 kilo. Nu werd op cb gezegd 1L is de Max tijdje geleden. Maar als ik hem dit heeft kom ik per dag op 250 ml extra uit. Ik vraag me dus af kan dit kwaad voor je baby? Hij doet het super goed plast goed, noem het maar op. Ontwikkelt zich goed. Maar ik ben bang dat ik hem kan overvoeden, of dat ik het verkeerd doe. Ik hou me heel erg vast aan wat het cb zegt.. maar ik zie dat mijn zoontje echt honger heeft. Dus wat doen jullie? Hebben jullie tips? Of zeggen jullie het kan gewoon? Hij begint nu beetje te proeven kwa hapjes, wortel had die vond die best lekker. Maar ik weet niet precies hoeveel en hoevaak ik mag geven op een dag. En bijv forte voeding, merk je bij hem niks van, hij heeft nog steeds evenveel honger… dus wie kan mij beetje goed laten voelen? Nu denk ik hele tijd dat er wat ergs kan gebeuren.. maar ja tenslotte ik ben zijn moeder. En het cb of internet niet..


  Essil
  Bijdrager
  #10573666 Quote

  Zijn jullie zelf ook heel lang? In dat geval wordt je baby dat waarschijnlijk ook. En heeft hij veel nodig. 

  #10573668 Quote

  Mijn vriend is 1.82 zoiets, ik ben 1,69/70. 

  maar mijn vriend was tijdens de geboorte 4200 gram, en zijn broers ook allemaal zoiets… 

  #10573671 Quote

  Hi,

  Misschien zou je nu hij 4 maanden is de groente en fruit hapjes kunnen introduceren. Heeft hij toch iets extra’s binnen. En als je dit niet wilt, kun je dan een kleinere fles maar wel iets vaker geven? 7x een flesje van 150cc? Misschien zit hij dan wat meer vol qua verzadiging?


  DaantjeW
  Bijdrager
  #10573678 Quote

  Onze dochter is nu 4 weken en zit al ruim een week op ongeveer 1l flesvoeding per dag. Ze is in 2 weken tijd 1 kilo aangekomen😅
  Het consultatie bureau adviseerde ons om de tijd tussen de flessen zoveel mogelijk te rekken, maar soms lukt dit echt niet! En niet frequent over de liter te gaan.

  Mijn man zei gister dat we haar soms ook wel wat water tussendoor konden geven omdat ze genoeg voedingstoffen binnen krijgt zal ze niks mis lopen als ze wat water krijgt. Hij had opgezocht waarom je eigenlijk in de eerste 3 maanden geen water mag geven en dit is omdat ze anders voedingsstoffen mis kunnen lopen omdat water hun ook een vol gevoel kan geven. Maar aangezien onze dochter geen voedingstoffen mis loopt staat dat op onze optie lijst voor mocht het een dag echt niet lukken.


  LucJe
  Bijdrager
  #10573679 Quote

  Mijn dochter was 8.5 pond en dronk ook super veel en groeide als kool.
  Ik was er altijd op tegen maar uiteindelijk toch maar gestart met groente met 4 mnd en iets later fruit. Ze kon het al goed hebben, nooit krampjes oid gehad. Met 6 maanden ook 1x pap gaan geven en met brood gaan oefenen..
  Ze is inmiddels 15 maanden en echt niet dik (ook niet dun) maar vooral echt lang.. ze draagt maat 86 al en gaat zeker na de zomer 92 in..

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Ananasss
  Bijdrager
  #10573706 Quote

  Mijn dochter was gewoon 50 cm en 3505 gram, maar is daarna mega gegroeid. Met 2 mnd 62.5 cm en Met 4 maanden was zij 68,5 cm en 7.15kg. Wij hebben gewoon altijd gevoel gevolgd en gevoed als ze honger had. Wel zijn wij met 4 maanden met hapjes begonnen. Nou die vlogen er in! Het geadviseerde lepeltje om te proeven en wennen was niet genoeg haha


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10573712 Quote

  Nog even over dat water geven. Bij mij gaf kraamzorg aan dat dit voor 3 maanden niet mag omdat nieren en darmen hier nog niet goed tegen kunnen en ze in ergste geval een nitraat vergiftiging kunnen krijgen??? Zou dus niet zo simpel zijn als alleen wat minder voedingsstoffen binnen krijgen.


  DaantjeW
  Bijdrager
  #10573716 Quote

  Goed om te weten! Dat vergt dus nog wat onderzoek voor we dat doen😊 dank je wel!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct