Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Advies over een osteopaat

 • Auteur
  Berichten

 • GSigour
  Bijdrager
  #10332486

  Goedemorgen,

  Mijn dochter is volgende week alweer 4 maanden oud. Zij huilt vanaf de geboorte heel veel. Ik dacht en had ook gehoopt dat dit bij 3 maanden wel minder zou worden, maar helaas pindakaas😋. Ik heb 24 juni een afspraak bij een osteopaat voor mijn dochter. Hebben jullie ervaring met een osteopaat? Zoja, zien jullie verandering bij jullie kind(eren)?


  Joan17
  Bijdrager
  #10332506 Quote

  Met mijn twee zoontjes bij een osteopaat geweest. De eerste was ook een huilbaby. De osteopaat vond een vastzittende spier en wervel en heeft gezorgd dat dat weer vrij werd. Het huilen werd wat minder maar ging niet helemaal over. Bij m’n tweede zoontje gewoon langs geweest voor een check vanwege hele snelle bevalling. Hij huilde nauwelijks, dus daar zag ik ook geen enorm verschil. 

  Je moet het denk ik zo zien: osteopaat is niet dé oplossing voor een huilbaby. Hij kan ervoor zorgen dat er op osteopathie gebied geen beperkingen zijn en het huilen wat daardoor komt, ophoudt of vermindert. Dit een beetje om reële verwachtingen te hebben van de osteopaat 🤭😉 Maar er kunnen natuurlijk nog veel meer redenen van huilen zijn. Bijvoorbeeld vroeggeboorte, stressvolle bevalling, reflux, erge darmkrampen, oververmoeidheid. Gaandeweg het eerste jaar wordt het huilen minder maar als je er middenin zit, kun je er moedeloos van worden weet ik uit ervaring.


  Wolkjes
  Bijdrager
  #10332540 Quote

  Neem een extra luier mee. De ervaring leert dat baby’s poepen na het bezoek😉

  wij zijn met onze dochter geweest nadat bij het cb bleek dat ze verschil in grootte van pupil had. De oogarts kon niks zien, de osteopaat vond een vastzittende spier in haar nek. 
  na de behandeling werd het beter en vond ze aankleden ineens ook niet meer erg. 

  #10332692 Quote

  Mijn dochter was ook heel huilerig snel overprikkeld, wij zijn ook met 4 maanden naar een osteopaat gegaan, ze had een geblokkeerd werveltje bij haar nek, we zijn nu in totaal 5 keer geweest en ze is nu 7 maandjes oud het blijft een pittig meisje dat is haar karakter maar het huilen is wel over ! Het heeft haar dus heel veel goed gedaan en rust gebracht ik kan het dan ook zeer zeker aanraden succes! 

  #10332764 Quote

  Met mijn zoon hebben we ook 4 maanden gewacht, in de hoop dat het vanzelf over zou gaan. Hij huilde ook enorm veel en overstrekte zich erg. We zijn er twee keer geweest, de osteopaat heeft toen wat spanning uit de buik weggehaald (heel vaag allemaal) maar het heeft geholpen. Tevreden baby sindsdien. Hopelijk voor jouw kleintje ook 


  gebruiker482178
  Bijdrager
  #10332774 Quote

  Voor mij en mijn zoontje was de osteopaat een geschenk uit de hemel. Tot 10 weken ontroostbaar gehuild. Na de behandeling (waar een vastzittend borstbeen en nekje uit naar voren kwam) was hij een totaal ander kind. Kwam door de snelle bevalling (uur en een kwartier).

  Mijn dochter was er nog sneller (uur), zij huilde ook zo. Bij haar deed de behandeling bij de osteopaat niet echt wat, voorspelbaarheid en regelmaat in de dag waren voor haar de oplossing.

  Dus, het zal niet altijd de oplossing zijn..!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  GSigour
  Bijdrager
  #10332937 Quote

  Hi allemaal, 

  Omg wat leuk al die reacties. Ik krijg opeens zoveel hoop. Ik hoop echt dat het zal werken.ik heb wel een keizersnede gehad. De dag van mijn uitgerekende datum kreeg ik opeens te horen dat ik galzure zoutwn had en moest zij met spoed eruit. 2 dagen erna was zij geboren. Ik denk ook dat het met dat te maken kan hebben dat zij zoveel huilt.


  Anna Sophie
  Bijdrager
  #10333019 Quote

  Hoihoi,

  Je gaat er zeker baat bij krijgen. Bij mijn zoontje kwam de osteopaat erachter dat hij spanning had op zn twaalfvingerige darmpje en daardoor zijn maagje niet goed kon legen. Ook had hij spanning op zn maagje daardoor en op nog een deel van zijn darmpjes. Mijn zoontje is er erg van opgeknapt, dronk altijd heel slecht.. ook dat is iets verbetert (een goede drinker zal hij nooit worsen) en slaapt sinds die tijd ook overdag veel beter..is geduldiger, rustiger en huilt minder. Wij kregen wel te horen dat het soms gebeurd dat de klachten even (max 3 dagen) wat erger lijken voor het opknapt.  Na de 1e sessie was dat wel echt zo, na de 2e sessie was hij super relaxed..

  Zou er wel 1 zoeken die gespecialiseerd is in babys…

  Groetjes!

   


  Niekje-
  Bijdrager
  #10333107 Quote

  Hoi hoi!

  Ook hier een positieve ervaring met de osteopaat. Onze zoon is dysmatuur geboren en heeft door omstandigheden z’n eerste week antibiotica gehad. Vanwege z’n lage gewicht kreeg hij een supplement opgelost in m’n borstvoeding om hem wat sneller te laten aankomen. 

  Echter toen ik overging op volledige borstvoeding kreeg hij krampjes. Op advies van mijn osteopaat heb ik een maand probiotica gebruikt. Ik heb dit eerst nog even gecheckt via de chat van de ggd of dit wel mocht. Zij gaven aan dat het inderdaad geen kwaad kon. Onder het mom van baat het niet, dan schaadt het niet heb ik het geprobeerd. 

  De krampjes gingen na de behandeling en probiotica over. De osteopaat gaf wel aan dat dit een combinatie van factoren was, namelijk dat hij ook weer een maand ouder was en z’n darmen meer konden hebben. 

  Ik geloof er zelf wel in dat een bevalling van invloed kan zijn op de gesteldheid van je baby. Er kan tijdens de bevalling altijd een werveltje verschuiven of iets klem zitten zonder dat je dit zelf echt merkt. Ze worden ook wel door een erg smal kanaal geduwd 🤣. 

  Succes! Ik hoop dat het voor jullie resultaat heeft!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct