Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Advies Verborgen Reflux

 • Auteur
  Berichten

 • RobinvB
  Bijdrager
  #10373089

  We zijn nu een aantal weken bezig met Nexium en hebben al veel geprobeerd wat betreft voeding maar we worden er een beetje moedeloos van. Onze zoon krijgt nu 10gr Nexium, we geven dit in de ochtend voor zijn eerste fles en dit ”lijkt” een klein beetje te werken maar vanaf 19.00 uur begint het huilen, schreeuwen en niet willen slapen. Nexium wat later geven lijkt weinig verschil te maken. Werkt de Nexium wel?We dikken de voeding nu in met JBPM en hier krijgt hij heel veel krampen van waardoor hij de nacht heel onrustig slaapt. Hij is nu 7 maanden oud en de onrust ’s nachts is pas later gekomen. Waarschijnlijk door de anti-reflux voeding die wij toen zijn gaan gebruiken. Tot ongeveer 4 maanden sliep hij in de nacht heel rustig en had weinig tot geen krampjes en scheetjes. We hebben getest of dit met de JBPM te maken heeft en dit lijkt de boosdoener. Gebruiken we het niet dat slaapt hij rustiger en heeft hij minder last van zijn darmen.

  Er zijn veel verschillende theorieën waaronder één waar ze zeggen dat je voeding niet mag indikken tijdens het gebruik van Nexium. Het niet indikken van voeding lijkt geen optie omdat zijn reflux dan toch erger lijkt te worden. Ook hebben we koemelkvrije voeding (Nutra Sense en Nutramigen) geprobeerd maar hij weigert dit te drinken. De theorie van de kinderarts is dat als hij niet wil drinken dat hij het waarschijnlijk niet nodig heeft. Wij zijn inmiddels redelijk gefrustreerd dat we onze zoon niet goed kunnen helpen en dat alles wat je doet weer andere bijwerkingen lijkt te hebben.Heeft er iemand een soort gelijke ervaring of een advies?  

   

  #10373094 Quote

  Hoe oud is je baby? Want die avondonrust ken ik van heel veel baby’s, ook die geen medische klachten hebben.. niet dat dat het is, maar misschien zou het kunnen dat je door de medische molen waar je in zit de “gewone babymalaise” niet meer als dusdanig kan herkennen? 


  RobinvB
  Bijdrager
  #10373101 Quote

  Hij is nu 7 maanden oud en de onrust ’s nachts is pas later gekomen. Waarschijnlijk door de anti-reflux voeding die wij toen zijn gaan gebruiken. Tot ongeveer 4 maanden sliep hij in de nacht heel rustig en had weinig last van krampjes etc. We hebben getest of dit met de JBPM te maken heeft en dit lijkt de boosdoener voor de onrustige nacht te zijn. Gebruiken we het niet dan heeft hij weinig tot geen krampen en scheetjes.

   

   


  Majom
  Bijdrager
  #10373105 Quote

  Wat vervelend!

  Hier een jongetje van inmiddels 13 maanden met ook KMA en verborgen reflux. Ook hier gebruiken we Nexium en JBPM. 

  Welke JBPM gebruiken jullie? Dat kan inderdaad voor nog meer ellende geven. Bij ons ook veel kramp bij Nutriton en die van de Kruidvat. We gebruiken nu al heel lang pure JBPM van Tammi. Daar geven we ook maar 1 schepje (die paarse van de Nutriton) per 180 of 210 ml. Nergens last meer van. Hopelijk is dat voor jullie ook de oplossing.

  #10373154 Quote

  Kan je niet rijstepap of gewone pap geven? 

  dat geeft minder bijwerkingen 


  MamaVanMJR
  Bijdrager
  #10373175 Quote

  Hier een kerel van bijna 12 maanden. Ook reflux klachten en nexium. Slaapt ook al opeens weken slecht en last van zure oprispingen . Nu nexium in avond aan t geven en volledig Kruidvat reflux voeding voor t slapen gaan. Nu lijken de zuren minder maar hij wordt toch nog wakker …is het inmiddels gewend vrees ik. Dit moeten we gaan doorbreken ….

  Lees ook: Alles over doorslapen

  RobinvB
  Bijdrager
  #10373185 Quote

  Wat vervelend! Hier een jongetje van inmiddels 13 maanden met ook KMA en verborgen reflux. Ook hier gebruiken we Nexium en JBPM. Welke JBPM gebruiken jullie? Dat kan inderdaad voor nog meer ellende geven. Bij ons ook veel kramp bij Nutriton en die van de Kruidvat. We gebruiken nu al heel lang pure JBPM van Tammi. Daar geven we ook maar 1 schepje (die paarse van de Nutriton) per 180 of 210 ml. Nergens last meer van. Hopelijk is dat voor jullie ook de oplossing.

  Wat vervelend voor jullie ook!
  Zoveel mensen struggelen hiermee en soms zie je door de bomen het bos niet meer. 

  Wij gebruiken nu de JPBM van de kruidvat maar ik ga deze tip zeker opvolgen. Hopelijk helpt dat voldoende om de krampjes te verminderen. Welke voeding gebruik je en op welk tijdstip geef je de Nexium?


  RobinvB
  Bijdrager
  #10373188 Quote

  Kan je niet rijstepap of gewone pap geven? dat geeft minder bijwerkingen

  Rijstepap was ook geen succes en daar werd de reflux erger van. Dit schijnt in de maag ook weer dun te worden. Wel hebben we gelezen over Gelilac dus dat zou nog een optie kunnen zijn.


  RobinvB
  Bijdrager
  #10373189 Quote

  Hier een kerel van bijna 12 maanden. Ook reflux klachten en nexium. Slaapt ook al opeens weken slecht en last van zure oprispingen . Nu nexium in avond aan t geven en volledig Kruidvat reflux voeding voor t slapen gaan. Nu lijken de zuren minder maar hij wordt toch nog wakker …is het inmiddels gewend vrees ik. Dit moeten we gaan doorbreken ….

  Heftig!
  Moeilijk om je kleintje zo te zien en elke keer opnieuw te moeten zoeken naar een oplossing. 
  We gaven eerst de Nexium in de ochtend maar zijn deze nu ook langzaam aan het verplaatsen naar de avond. Merk je dat jullie ventje gedurende dag voldoende ondersteuning geeft?
  Ja leren slapen en nieuwe slaapassociaties aanleren is dan de volgende uitdaging 🙁
  Sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct