Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Afbouwen Avondfles

 • Auteur
  Berichten
 • #10399508

  Dag mama’s

  Ik moet ons dochtertje van 6 maanden altijd wakker maken voor haar laatste flesje van 22u.

  Ik heb nu 2 dagen geprobeerd om overdag meer te geven en de laatste fles weg te laten maar ze slaapt plots erg slecht.

  Zou het helpen met geleidelijk aan minder in de laatste fles te doen en meer overdag of lukt dat niet bij een baby om bvb s morgens 7 schepjes te drinken en s avonds 2 keer 5 ?

   

  groetjes

  #10399539 Quote

  Ik zou eerder overdag iets meer gaan geven en die laatste fles geleidelijk vroeger te doen. Tot deze wegvalt.

  Bij ons lukt het weglaten nog niet, denk idd ook omdat ons kindje overdag niet meer gedronken krijgt, reflux en dus spugen. Als dat bij jullie niet is kun je het proberen toch. Al zou ik dan zoegen dat het totaal wat meer wordt en ook voor het slapen gaan. Niet alleen in de ochtend want dan gaat ze met honger de nacht in. 


  Lewis
  Bijdrager
  #10399568 Quote

  Vanaf 6 maanden zal de hoeveelheid kunstvoeding steeds minder worden. De richtlijn voor opvolgmelk is 500/600 ml per 24 uur. Natuurlijk hangt dit af van hoeveel vaste voeding je kindje krijgt. Ik zou me dus niet teveel zorgen maken over dat ze de gemiste melk overdag wel drinkt. 

  Hoe is haar voedingsschema nu? Is ze al aan vaste voeding? 

  Hoe wij het deden: we volgden gewoon onze dochter. Ze heeft nooit heel grote flessen gedronken. Dus ze zat lang op 6 flessen per 24 uur. Bij ons ging ze rond 6 maanden pas structureel van de nachtvoeding af. Toen werden het er 5. Maar niet grotere flessen. 

  In plaats daarvan is ze in de maand erna een broodje bij de lunch gaan eten en wat meer van haar avondhap. En rond 7,5 maand merkten we dat ze haar late avondfles steeds minder ging drinken. Zij sliep savonds gewoon goed, maar als ik haar die avondfles niet gaf kwam ze 2 a 3 x voor een nachtvoeding. Dus ik gaf haar half slapend de fles, gewoon met slaapzak en al, en legde haar zachtjes weer terug. Maar toen ze dus de fles weg begon te duwen na maar 50 ml gedronken te hebben wist ik dat het tijd was om haar te laten liggen. Sindsdien slaapt ze soort van door. 

  Ze wordt wel 1, 2, 3… Keer wakker per nacht (heel soms helemaal van 7 tot 7 jeej!) Maar hoeft vaak geen fles. Incidenteel geven we wel nog een 60 ml fles als ze moeite heeft om weer in slaap te vallen. Dus zeg maar een uur lang elke 10 min wakker. Dan ben ik er klaar mee, en heeft ze het ook gewoon nodig. 

  Oh en 7,5 maand… Toen dronk ze ook al wel een halve tuitbeker overdag. Nu is ze 8,5 maand en drinkt ze nog maar 3 flessen. 180/150/150. Die laatste twee zelden leeg. En incidenteel een extra 60 ml dus.

  #10399570 Quote

  Het schema is als volgt:

  7u15 5,5 schepje

  11u15 200 gram patatjes

  15u15 200 gram fruitpap

  18u45 5,5 schepje

  22u 5,5 schepje

   

  ik wou dus de hoeveelheid opdrijven naar 250 gram patatjes en fruitpap en 7 schepjes melk en dan het flesje van 22u weglaten.

  Maar ik denk dat ze er nog niet helemaal klaar voor is:)


  Gebruikermei
  Bijdrager
  #10400587 Quote

  Hoi, 

  wat bedoel je met patatjes? Krijg je baby pats? 
  En hoezo geef je 5.5 schepje? Je kan toch gewoon hele schepjes voeding doen?

  ik zou die avondfles afbouwen en rond de middag nog een flesje erbij. Ze krijgt nu 3 flesjes toch? 
  mijn dochter is bijna 5 maanden en heeft 5 flessen. Die laatste van 22:30 zijn we nu aan het minderen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct