Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Afbouwen inbakeren

 • Auteur
  Berichten

 • MamavanLuuk
  Bijdrager
  #10415214

  Hoi hoi!

  Onze zoon (morgen 8 weken oud) wil ik zo nu alvast rustig aan gaan afbouwen met inbakeren.
  Wij bakeren hem in in een hydrofiele doek. Dit omdat hij meestal slecht kon in slapen.
  Nu heb ik hem al een paar keer overdag op bed gelegd zonder in te bakeren. En dan slaapt hij zo 1.5 a 2 uur. Ook zijn er momenten dat hij maar 45 minuten slaapt, maar hij kan het dus wel ‘los slapen’.

  Nu is mijn vraag.. Ik heb een Slaapzakje besteld om daar in over te gaan. Dus geen lakentje met dekentje meer in bed. Maar overdag slaapt hij ook in zijn bedje, omdat hij op andere plekken te onrustig slaapt of zelfs niet. Nu is mijn vraag.. Overdag dus ook in het Slaapzakje slapen of dan nog onder een dekentje met lakentje? Wat deden jullie hier in?
  Alvast bedankt voor de tips!

  Liefs


  Sylvestertje
  Bijdrager
  #10415223 Quote

  Wij gingen na de kraamweek over op ’n slaapzakje. Deze kreeg ze bij elk slaapje in bed aan. Dat gezegd hebbende, wij hielden haar de eerste weken heel veel beneden overdag, dus in de wipstoel+babynest+box. 


  MamaEvanI
  Bijdrager
  #10415286 Quote

  Ook wij gingen na een dag of 10 al over op een slaapzakje. Dit omdat ik het zo’n gedoe vond met die dekentjes en altijd bang was dat ik mijn dochter of te strak of niet strak genoeg had ingestopt.. slaapzakje gebruiken wij sindsdien bij elk slaapje in bed, dus ook overdag en dan zonder deken. Overdag slaapt ze ook weleens in een nestje in de box, dan doe ik dus geen slaapzak aan en leg ik een dekentje over haar heen. Dan kan ik het makkelijk in de gaten houden.


  NovMommyEsther
  Bijdrager
  #10415297 Quote

  Zowel overdag als ‘s nachts ligt onze zoon in een slaapzak. Het hoort bij het bedritueel en zo weten ze dat het tijd is om te slapen. Tenminste zo werkt het bij ons 🙂


  With love
  Bijdrager
  #10415438 Quote

  Hier gebruiken we ook een slaapzak en een lakentje en dekentje. Dat werkt prima. Ik stop het overigens niet heel strak in. Onze zoon beweegt graag!

  #10416660 Quote

  Wij zijn overgegaan van inbakeren naar een lakentje van fedde en Kees. (Nunki lakentje) en dat werkt bij ons perfect.

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct