Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Afbouwen Melk Brood Eten

 • Auteur
  Berichten
 • #10535332

  Beste allemaal,

  Onze kleine is inmiddels 9 maanden oud. Ze krijgt momenteel nog 4 flessen melk per dag en we proberen haar brood te laten eten. Het brood eten lukt nauwelijks tot niet (soms eet ze twee stukjes, soms draait ze weg en wil ze niets) en we hebben ook allerlei smeersels geprobeerd. Het slaat gewoon niet aan, wel blijf ik aanbieden. Is dit herkenbaar? Het maakt me nogal onzeker. De 4 flessen zijn om 7/11/15/19 uur (4x180cc6scheppen). Ze drinkt ze niet op, soms wel. Ik heb op aanraden van het cb de fles van 11 proberen te rekken tot na haar boterham. Zo kan ik uiteindelijk de fles van 11 en 15 uur samenvoegen. Maar het lukt niet. Ons dametje is stipt op de klok 🙂 en vraagt duidelijk om haar flessen. Vervolgens drinkt ze deze niet op.

  Wie heeft tips. Is het een idee om minder melk aan te bieden bijvoorbeeld (kleinere flesjes). Het brood eten vind ik ook echt een dingetje. Ik weet dat je niet moet vergelijken en elk kindje uniek is, maar andere kindjes happen al een boterham weg en wij zijn nog lekker aan het ‘stoeien’. Wil haar niet teveel druk opleggen omdat dit misschien juist tegenwerkt maar tja.. ben ook een beetje door ideetjes heen. Onze kleine meid is ook klein geboren (dysmatuur) en wil graag al het mogelijke doen haar goed te laten groeien.

  Alvast bedankt voor het meedenken :-).

  #10535336 Quote

  Wat geef je verder aan fruit, snacks en avondeten?

  #10535347 Quote

  Wat maakt dat brood zo belangrijk is om te eten? Eet ze andere dingen wel beter?
  Onze dochter is 2,5 en eet maximaal 1 boterham per dag 😉

  #10535355 Quote

  07.00 fles09.00 fruithap11.30-12.00 boterham
  15.00 fles
  15.30 snack zoals maisknabbel, koekje, fruit, soepstengel etc.
  17.30 groentehap (200 gram) en vaak nog een toetje toe (griekse yoghurt)
  19.00 laatste fles

  Eigenlijk eet ze alles super goed (behalve brood). Vooral haar groentehapje en fruithap vind ze erg lekker, ze eet daar meer dan voldoende van :-).

  #10535360 Quote

  Je kunt proberen een beetje fruithap op brood te smeren. Is een bekende smaak dus eet vaak beter. Verder niet te vers brood, plakt meer dan oud brood.

  Wat je ook kunt doen is in plaats van een fles om 11:00u om half 12 pap geven. Zou dan wel af en toe brood blijven aanbieden, om wel te laten wennen aan het eten van brood. Meestal is het niet de smaak maar de structuur waar ze aan moeten wennen.

  Maar gezien haar leeftijd niet druk om maken, komt vanzelf. Spelenderwijs leren eten is het allerbeste en zolang ze haar voedingsstoffen binnen krijgt is het prima

  #10535363 Quote

  Blijven proberen. Niet teveel pushen. Oudste hier na 1 week goed brood eten. Onze tweede heeft er ruim maand over gedaan. Komt goed

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10535373 Quote

  Niet te druk maken om het brood, vooral als ze andere dingen wel goed eet. Ik heb 4 kids en de een at gelijk vanaf 6 mnd goed brood en de ander moest er tot een jaar niks van hebben. Het is bij allemaal goed gekomen😊


  Lewis
  Bijdrager
  #10535376 Quote

  Als ze granen op een andere manier binnen krijgt is brood geen must. 

  Een pastasalade (minipasta :)) of havermout ofzo kan ook. Heerlijk dat ze haar groenten zo goed eet, dat is ook belangrijk. 

  Brood gewoon af en toe blijven aanbieden als jij het ook eet. Ze gaan het vanzelf mee eten. Lekker mee spelen mag ook nog. 

  #10535386 Quote

  Wat fijn dat jullie je ervaring delen en tips geven! Hier gaan we wat dingetjes van proberen. Stom hé dat je dan plots onzeker bent over iets waar je dat niet over hoeft te zijn. Bedankt allemaal 🙂 ben benieuwd!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct