Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Afgeplat hoofdje baby 5 maanden. In de war

 • Auteur
  Berichten
 • #10147533

  Hallo allemaal!
  Allereerst: Fijne feestdagen!

  Ik ben nieuw hier en hoop dat jullie mij een beetje kunnen helpen. Heb al veel over dit onderwerp gelezen maar ik zit nog met een paar vragen en hoop dat hier een paar ervaringsdeskundigen zitten die mij wegwijs kunnen maken op dit gebied. 

  Mijn dochter van 5 maanden heeft een schuin afgeplat hoofdje, ik ben momenteel niet in Nederland en hier op Aruba doen ze bijna niet aan het opmeten van het hoofdje omdat het op de Antillen bijna niet voorkomt. De fysio had dus oude bandjes liggen en ze braken steeds af, met als gevolg: geen meting . 

  Nu heb ik mijn dochter sinds zij 10 a 11 weken was op haar zij gelegd om te slapen en sinds 1,5 maand a 2 maanden op haar buik omdat ze dan wel doorslaapt en ik gelezen had dat de afplatting dan ook wegtrekt. 
  Nu lees ik dingen over dat je je baby juist wel op de bolle zijkant moet leggen want als je hem of haar op de buik legt verbeterd het niet maar word het ook niet erger. Nu moet ik zeggen dat mijn dochter geen a-symmetrisch gezicht heeft maar ik zie de afplatting wel heel erg duidelijk van de zijkant. 

  Nu is de vraag, wie heeft een soortgelijke situatie meegemaakt en kan mij vertellen of / hoe het goed is gekomen? Ik lees zo veel verschillende dingen dat ik echt hoop dat hier reacties op zullen komen. 

  Groetjes Marloes


  BiHo
  Bijdrager
  #10147535 Quote

  In een zijslaapkussen leggen en dan op de bollekant’ maar of het met5 maanden nog effect heeft weet jk niet. 

  Waarom neem je geen contact op met een fysiotherapeut in NL die gespecialiseerd is in kinderen? Misschien kunnen ze je via de mail tips geven? 


  gebruiker164592
  Bijdrager
  #10147550 Quote

  Mijn zoontje is nu bijna 4 maanden en heeft een heel afgeplat hoofd. Wij hebben om de week fysio hiervoor. Alleen bij ons is het probleem dat hij ook heupdysplasie heeft en nu ook een harnas heeft waardoor het moeilijker word.

  Zoals hiervoor word gezegd is een zijslaper goed maar als je dochter op haar buik slaapt is dit ook prima want dan komt er geen druk meer op. Alleen mogen ze qua veiligheid alleen met toezicht zo liggen( dat zeggen ze)

  Het beste herstel is in de eerste maanden en wat ze zeggen bij mij; de eerste 6/8 weken werd het zo plat dat is dan ook de herstel tijd ervoor. Ook als het nog ernstig is qua hoofdmeting kunnen wij bedenken of we een helmpje willen. 


  seimen
  Bijdrager
  #10147561 Quote

  Mijn dochter had ook een voorkeurshouding en daardoor een afplatting rechtsachter op haar hoofd. Ik heb haar in een zijslaper gelegd en het is hierdoor heel erg verminderd. Jouw dochter slaapt op de buik en dat helpt ook enorm. Het heeft tijd nodig om te herstellen, maar het hoofdje is ook nog lang niet uitgegroeid dus het komt wel goed.


  seimen
  Bijdrager
  #10147562 Quote

  Mijn dochter had ook een voorkeurshouding en daardoor een afplatting rechtsachter op haar hoofd. Ik heb haar in een zijslaper gelegd en het is hierdoor heel erg verminderd. Jouw dochter slaapt op de buik en dat helpt ook enorm. Het heeft tijd nodig om te herstellen, maar het hoofdje is ook nog lang niet uitgegroeid dus het komt wel goed.


  Mama van Lara
  Bijdrager
  #10147600 Quote

  Onze dochter had dit ook. In andere landen komt het weinig voor omdat ze baby’s al snel op de buik laten slapen. Wij deden dat ook en dat hielp, ook deden wij overdag haar in de andere arm vast houden bij flesje geven, legden we haar met haar hoofd de andere kant op bij verschonen. Als we samen speelde op de grond of box ging ik juist aan andere kant zitten zodat ze die kant op keek en het niet nog platter werd aan andere kant.  En deden wat fyshio oefeningen met haar. Veel succes. 

   

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Gebruikermei
  Bijdrager
  #10147622 Quote

  Ik heb een kussentje gebruikt! Kan ze gewoon op haar rug liggen. Heeft echt goed geholpen nu draait ze alle kanten op met haar hoofd en je zag het minder worden.

  kussentje kan je online wel bestellen 


  Littlewishes
  Bijdrager
  #10147625 Quote

  Ik heb een zijligkussen gebruikt. En fysio. Zijn voorkeurshouding is weg maar we gaan wel naar de kinderarts, om zeker te weten dat het goed komt en anders een helmpje. T is wel iets minder geworden sinds ons zoontje in zijligkussen slaapt maar niet extreem veel beter. Het kan heeel lang duren voor het beter is volgens de fysio. 

  #10147672 Quote

  Hartstikke bedankt voor de reacties dames!

  Gingen jullie kindjes ook naar de crèche ? Zo ja, hoe gingen ze bij de crèche ermee om? Ik ben een beetje panisch, mede doordat ik mij natuurlijk ervan bewust ben dat ze bij de crèche niet de volle 100% aandacht kunnen geven aan je kleine. Ik wil mijn kindje eigenlijk in februari een paar keer per week naar de crèche brengen maar ben bang dat ze hem te lang op zijn rug of zijn platte kant laten liggen. Je kunt het natuurlijk nooit controleren…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct