Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Afplatting Achterhoofd

 • Auteur
  Berichten

 • Elsie
  Bijdrager
  #10513021

  Mijn dochter van bijna 4 maanden heeft een beetje een plat achterhoofdje, we volgen al een aantal weken fysiotherapie hiervoor. Maar ik vind de afplatting nog niet beter worden. Meer mensen dit mee gemaakt? En is de afplatting minder geworden?

  #10513024 Quote

  Hoi!

  Hier ook weken fysio gehad voor de afplating. Uiteindelijk heeft de fysiotherapeut ons doorverwezen naar een osteopaat, hierna ging het snel beter met het draaien van de nek. Bij de tweede de stap naar de fysiotherapeut overgeslagen. Beduidend mindere afplatting als bij onze dochter. Ze is inmiddels 3 jaar en je ziet niks meer van de afplatting. Wel hebben mijn kinderen allebei een rond hoofd, maar niet storend.


  Elsie
  Bijdrager
  #10513028 Quote

  Wat fijn dat de osteopaat geholpen heeft. Bedankt voor de tip, hier ga ik zeker wat mee doen!


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10513042 Quote

  Mn zoontje was met 4 maanden ook echt plat… Opzich is het nu wel iets minder…

  Mn jongste vanaf dag 1 op zn buik laten slapen en die heeft echt een mooi achterhoofdje zoals het hoort.. Dan zie je nog wel dat de oudste plat is (geweest)…

  Dusja je ziet het straks echt minder mede door het haar… Maar echt weg gaat het niet


  RomyVM
  Bijdrager
  #10513051 Quote

  Fysio helpt natuurlijk wel wat, maar de vraag is vooral wat je er thuis de hele dag tegen ‘doet’. Dus op de zij/buik laten slapen, ook in de box niet op de rug. Veel oefenen op de buik. En je hebt speciale kussentjes, voor als je kindje wél op z’n rug ligt. Is volstrekt veilig, even Googlen!

  Mijn dochters vanaf geboorte veel op hun zij geslapen, dat vonden ze fijn. Steeds wisselen van zij. Dat scheelt al zoveel, als ze niet alle dutjes op hun rug doen! Verder veel oefenen op de buik, het nekje wordt steeds sterker! En nee, dat vinden ze meestal niet zo leuk. Maar oefening baart kunst 🙂


  JdeB
  Bijdrager
  #10513057 Quote

  Wij hebben voor ons dochtertje van de fysio verschillende tips gekregen. Het is al even geleden, maar inderdaad op de buik veel oefenen. In de box kun je de kleine op de zij leggen met een opgerolde (hydrofiel)doek tegen de buik. Ik gaf toen ook geen borstvoeding meer. Met de fles geven draaiden wij de fles steeds iets verder opzij, als ze in een stoeltje lag of bij ons op de (opgetrokken) knieën. Hoe jonger je er iets mee doet, hoe groter de kans dat het snel beter wordt. Succes ermee!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  MariekeSep
  Bijdrager
  #10513058 Quote

  Onze jongste zoontje had een flinke afplatting en wij hebben sinds hij drie maanden was fysio (maar ook voor een ander probleem met zijn nek). De afplatting duurt lang voordat het beter wordt zolang ze nog op de rug slapen. Wij moesten veel op de buik oefenen en hem met overdag slaapjes op de zij laten slapen.  Ons zoontje ging vanaf 5,5 maand op zijn buik slapen en sindsdien is het langzaamaan gaan verdwijnen. Met 8/9 maanden nauwelijks nog merkbaar en nu met 11 maanden compleet weg. Het kan dus ook iets van de lange adem zijn!


  Elsie
  Bijdrager
  #10513065 Quote

  Dankjewel voor de reacties! Fijn om jullie ervaringen te lezen


  anooniem
  Bijdrager
  #10513092 Quote

  Ja, hier ook! Heb me er dagen lang druk over gemaakt. Fysio, osteopaat, oefeningen, blablabla. Ze bleven ook maar zeggen: als ze straks veel op haar buik speelt trekt het wel bij, ik dacht ja daaag hoe dan, zo’n afplatting trekt toch echt niet ineens weer helemaal mooi bij, maar jawel hoor, bijna 8 maanden oud nu en een mooi rond bolletje. 😊

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct