Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Afwachten 3

 • Auteur
  Berichten
 • #10315443

  Hello!  Nieuw hier en dus ook in het kinderwens verhaal..  Zovee vragen en zoveel op internet te vinden. Daarom dacht ik even bundelen hier..  Midden januari ben ik gestopt met de pil (bloeding :check!)  In februari geen menstruatie te bespeuren.. Wel symptomen van.. (humeurig, honger, moe.. Gevoelig)  Had inderdaad al gelezen dat het even kan duren vooraleer het lichaam zich aanpast.. Oke dan maar.. Van een vriendin (die ondertussen zwanger is kreeg ik ovulatietesten.. Uit nieuwsgierigheid heb ik toch een paar testen gedaan. Met een licht streepje (maar wel duidelijk zichtbaar) tot gevolg. Mijn vriend en ik hebben de maand maart goed ons best gedaan.. Maar ben nu een week overtijd en een negatieve test rijker.. Ik ben niet meer mee..gevoelige tepels.. Opgeblazen gevoel en zeer moe nog steeds.. Is mijn lichaam gewoon aan het ontpillen? 

  1)Hoe tellen ? Wanneer dan eisprong? 

  2)Ben ik momenteel vruchtbaar of start dit pas wanneer ik de volgende menstruatie krijg?

   

  Oja heb redelijk lang de pil genomen (+-12 jaar)  Dankjewel!           


  silllb
  Bijdrager
  #10315448 Quote

  een ovulatie test is pas posetief als de testlijn net zo donker is als de controle lijn 


  Hump
  Bijdrager
  #10315454 Quote

  De ovulatie test is pas positief als beide streepjes dezelfde kleur hebben. Ik gebruik altijd action testen (lekker goedkoop) en als ik denk dat ie positief gaat worden ga ik naar clear blue met vaste smiley die vind ik duidelijk. En geeft geen twijfel.

  je kunt je eisprong ook aan voelen/zien komen door cervixslijm. Bij mij komt dat altijd een paar dagen van te voren maar bij iedereen ook weer anders dus gewoon goed op de signalen van je lichaam letten. Ik gebruik de app p.c (met boek en bloemetje erop) waar je alle signalen kunt bijhouden en zo een patroon kunt ontdekken.

  je lichaam kan ook van slag zijn door het ontpillen, dat kan best even duren. 

  #10315455 Quote

  De belangrijkste vraag is eigenlijk wanneer je een positieve ovulatietest hebt gehad. 14 dagen na die test is je NOD (ongeveer). Een licht streepje is nog geen positieve ovulatietest namelijk

  #10315458 Quote

  En ook al heb ik nu geen menstruatie.. Ik zal wel gewoon een nieuwe eisprong hebben en dus weer een kans op?

  Die app heb ik ook! En idd het zijn die testen van de action. Ik dacht namelijk streep is streep.. 

  #10315460 Quote

  Nee de streep moet echt even donker zijn daarom doe ik CB dan is het gelijk duidelijk en hoef je niet af te vragen of het streepje even donker is 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Hump
  Bijdrager
  #10315462 Quote

  Bij een zwangerschapstest is een streep idd een streep maar bij ovulatietesten dus niet.

  anders even een paar doosjes halen bij de action als het er niet te druk is (hier staan ze werkelijk megalang in de rij😉)

  spannend allemaal hè?

  #10315464 Quote

  Enorm spannend. En ik ben er al even klaar voor.. Mijn vriend sinds dit jaar dus ook.  Het mag nu dus gaan komen.. Kan dus nu enkel maar afwachten? Hier is de action al een maand gesloten.. 


  StephW
  Bijdrager
  #10315465 Quote

  Je kan ook online bestellen van sensitest. Ontpillen kan ff duren, maar hoeft niet.. ik zou het gewoon even aankijken en je cyclus in kaart brengen, dat testen kan altijd nog. Ik had bij het ontpillen steeds een licht streepje, erg irritant. Maar hij moet echt even donker zijn als die andere idd. Maargoed je kan net zo goed vruchtbaar zijn. Echt ’tellen’ is miss lastig nu, maar gemiddeld is een cyclus 28 dagen, en ben je op dag 14 vruchtbaar (gerekend vanaf dag 1 menstruatie), als ik het goed heb althans. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen