Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Afwachten

 • Auteur
  Berichten

 • Ikka
  Bijdrager
  #10110340

  Goedemorgen, 

  Toch wil ik even iets van me afschrijven. 
  Ik ben zwanger van ons 3e kindje. Gister had ik een afspraak bij de ha en zou rond de 6 weken moeten zijn. 
  Een inwendige echo gehad, maar er was alleen maar een vruchtzakje te zien. En rond deze termijn zou er wel iets te zien moeten zijn. Ik moet me dus voor bereiden op een miskraam. Gebeurd dit niet binnen 2 weken wordt ik doorgestuurd naar de gynaecoloog voor een curettage. 
  Toen ik gister van de ha terug kwam ben ik op internet gaan lezen ( heel stom want je krijgt dan toch weer een beetje hoop) en kom ik verschillende verhalen tegen van vrouwen die met 6 weken niks zagen maar met 8 weken wel. Zijn er vrouwen met ervaring hierin? 
  Graag hoor ik jullie ervaring positief of niet. 
  Ik voel me zo verschrikkelijk. Verdrietig. Maar ook nog zo zwanger. 
  Hoop dan maar dat het snel een miskraam wordt. Dat je niet die 2 weken hoeft te wachten en dan alsnog een curettage. Zie daar zo tegenop. 

  Bedankt voor jullie reactie alvast. 

  #10110356 Quote

  Voordat ze doorgaan met curettage even vragen of ze voor de zekerheid een echo maken! Ik heb er geen ervaring mee maar weet wel, dat wanneer er geen helderrood bloedverlies is icm krampen, de kans aanwezig is dat de innesteling gewoon vrij laat heeft plaatsgevonden en het allemaal nog even op zich laat wachten .


  Rosybo
  Bijdrager
  #10110360 Quote

  Ik heb ook op23 april met 8 weken een leeg vruchtzakje , het was gestopt met groeien op 6 weken . Ik had nergens last van en had geen bloedverloren en ook geen krampen gehad … na een week weer echo en er was echt niks pillen gekregen , maar dat hielp niet en als nog gecuretteerd ( zou ik zo weer doen ) niks engs aan en je voelt je gelijk weer als van ouds de dag erna … alleen het verlies blijft echt wel zitten en je moet het ook op een plekje leggen .. sterkte en hopen dat er bij jou wel iets groeit 🍀


  Ikka
  Bijdrager
  #10110406 Quote

  Bedankt voor jullie reacties.

  Als ik over 2 weken geen miskraam heb gehad wordt er nog wel een echo gedaan. Als ze dat dan niet willen doen vraag ik er idd wel om. Gewoon om zeker te zijn dat het vruchtzakje idd leeg is. Ga er wel vanuit dat het zo is ze kunnen tegenwoordig al zoveel zien, maar goed er is natuurlijk een hele kleine kans dat er nog niks te zien was om wat voor reden dan ook. 4 oktober heb ik alvast een afspraak gemaakt. Dacht dan staat ie maar vast. Dan zou ik ook bijna 9 weken zijn en dan zou er toch wel echt iets te zien moeten zijn. 


  Klijn
  Bijdrager
  #10110516 Quote

  Heel lastig. Meestal is er met 6 weken wel wat zichtbaar, maar het komt af en toe ook wel eens voor dat dat nog niet zo is. Goed dus in ieder geval dat ze over 2 weken opnieuw kijken. Het lijkt me heel moeilijk om zo in onzekerheid te zitten… Heel veel sterkte de komende tijd!


  Ikka
  Bijdrager
  #10110538 Quote

  Met 6 weken hoor je ook wel iets te zien ja. Daar was de ha ook heel duidelijk in. Maar dan lees je op internet (forums) dat het toch weleens voorkomt dat er met 6 weken nog niks te zien was en later wel. En je leest ook dat het wel echt niks was. Maar toch krijg je dan weer een klein beetje hoop.

  En die onzekerheid is idd zo verschrikkelijk. Dankjewel Klijn. 


  MomOfAGirl-
  Bijdrager
  #10110541 Quote

  Ik heb precies hetzelfde meegemaakt. Er was weinig te zien met 6 weken en de verloskundige sprak over een gemiste miskraam. Ik werd naar huis gestuurd met het idee dat het helemaal fout zat. Ik mocht 8 dagen later terugkomen voor nog een echo. Ik voelde mij die 8 dagen ontzettend ellendig, vol met verdriet en extra misselijk en ziek door de stress. 

  Na 8 dagen ellende stapte ik opnieuw binnen bij de verloskundige. Ik had nog weinig hoop. Ik kreeg een inwendige echo en wat bleek, een kloppend hartje en alles te zien wat er te zien moest zijn.

  Momenteel 38 weken zwanger van ‘de eerst genoemde gemiste miskraam’. Ik heb in de tijd van onzekerheid ook het hele internet afgestruind. Elke situatie is anders, soms negatieve verhalen en soms positief. Ik hoop voor jou ook een positief verhaal.


  Ikka
  Bijdrager
  #10110566 Quote

  Wauw wat fijn dat het voor jou wel goed is afgelopen gebruiker10068333. Gefelicteerd met je zwangerschap. En succes met je laatste loodjes. 

  Ik weet hoe je je toen gevoeld hebt. Zo verschrikkelijk ellendig. Verdrietig. Zo onzeker. Verschrikkelijk misselijk ook idd. En zo moe ook door de stress. En dan denk ik weer van alles te voelen in mijn buik, maar is dat echt zo of voel je het alleen maar extra omdat je overal extra op let. En echt je blijft op het internet zoeken. 

  2 weken wachten is ook nog zo lang. De huisarts had wel gezegd dat als ik het te lang vond duren ik altijd eerder terug mocht komen. Maar dan denk ik weer na die 2 weken is het wel heel duidelijk. Is er dan nog niks te zien is er ook echt niks…


  Wila
  Bijdrager
  #10110574 Quote

  Ik was met 6 weken voor een echo en toen zagen ze een vruchtzakje met een dooierzak. Ben toen 5 dagen teruggezet. Inmiddels 20 weken zwanger van een gezond meisje. Hopelijk heb jij over 2 weken ook een goede echo en heeft het gewoon wat langer nodig gehad. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct