Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

..

 • Auteur
  Berichten

 • Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10258921

  ..


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10258958 Quote

  Zulk soort dingen heb je gewoon echt niet in de hand….. daar kan niemand uitspraak over doen. Hooguit een arts die gespecialiseerd is in erfelijke ziektes en als hij weet welke ziektes/afwijkingen er in jullie familie voorkomen, kunnen ze misschien een voorspelling doen. Maar dan nog weet niemand het. 

  2 Gezonde mensen zonder ziektes in de familie kunnen ook een kindje met een afwijking krijgen.

  Probeer dit alsjeblieft los te laten en je daar niet druk om te maken nog voordat je zwanger bent. Zulk soort dingen heb je niet in de hand en niemand kan je hierin 100% geruststellen 


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10258965 Quote

  ..


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10258998 Quote

  Snap dat je je hier zorgen om maakt, lijkt me ook vreselijk als het voorkomt in de familie.

  Succes bij de huisarts, ik hoop echt dat hij jullie verder kan helpen. Sterkte!!!


  gebruiker514549
  Bijdrager
  #10259001 Quote

  Hoi,

  Kijk eens op http://www.pgdnederland.nl

  Groetjes


  Floraa
  Bijdrager
  #10259020 Quote

  Ons eerste kindje had het syndroom van Charge. Het vervolgtraject wat wij mochten doen was een genetisch onderzoek. Hierdoor wisten wij welke ziektes of syndromen wij evt meedroegen, want iedereen draag genen waarin dit voorkomt. 

  Ik hoop dat je meer informatie krijgt bij je huisarts, maar ik vermoed dat je huisarts je door gaat sturen naar het ziekenhuis. Daar zullen ze je waarschijnlijk stap voor stap uitleggen wat ze in jullie specifieke situatie kunnen betekenen voor jullie. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10259087 Quote

  ..


  Floraa
  Bijdrager
  #10259899 Quote

  Beetje laat antwoord, hopelijk lees je het nog. 
  Het was een heftige periode voor ons, dus echt precies weet ik niet meer hoe lang het traject duurde. Volgens mij iets van 3 maanden, en dat was dan een versneld traject. Het gaf in percentages en kansberekeningen aan hoe groot de kans was dat een bepaalde ziekte of syndroom bij een volgend kindje aanwezig kon zijn. Zo ben ik autosomaal recessief voor een bepaalde ziekte, dat betekent dat ik drager ben van een ziekte, maar deze ziekte niet heb omdat ik als het ware maar 1 gedeelte heb. En je hebt er 2 van nodig om de ziekte daadwerkelijk te hebben. Als we samen autosomaal recessief waren geweest voor die ziekte, dan was de kans op een kindje die die ziekte zou hebben 25%. 

  Wij werden verwezen naar deze site: http://www.erfelijkheid.nl. Wellicht heb je daar wat aan. Het is denk ik zo ontzettend specifiek wat je wilt onderzoeken, dus het zh zou je het beste meer informatie kunnen geven. Ook omdat genenonderzoek best ingewikkelde materie kan zijn.


  Floraa
  Bijdrager
  #10259900 Quote

  Succes bij de huisarts! Hopelijk kunnen jullie goed verder geholpen worden. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct