Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Agora Onderwijs

 • Auteur
  Berichten

 • AutumnV
  Bijdrager
  #10536366

  Wie o wie heeft ervaring met Agora onderwijs? Wij moeten een middelbare school uitkiezen voor onze dochter en twijfelen heel erg tussen een ‘reguliere’ en een nieuwe Agora school. Ze zou daar havo gaan doen. Ik hoor het graag!!


  EvdB
  Bijdrager
  #10536611 Quote

  Ik werk er zelf niet, maar wel in het voortgezet onderwijs. In het laatste reguliere examenjaar (daarmee bedoel ik zonder corona) waren hun resultaten best wel beroerd. Tijdens corona was het wel goed, maar dat is het overal. Je kunt met de huidige regels bijna niet zakken. Het is niet mijn idee van goed onderwijs, zeker niet voor havo en vwo, maar als je denkt dat het bij je kind past…. Ik zou vooral daar naar kijken.


  AutumnV
  Bijdrager
  #10536650 Quote

  Dank je wel voor je reactie! Ik ben ook meer van het traditionele onderwijs maar het feit dat er veel minder druk op de kinderen ligt zou voor mijn dochter wel fijn zijn. Toch vind ik dat nieuwe zonder veel examenresultaten erg eng. Waarom benoem je specifiek havo en vwo als ik vragen mag?


  EvdB
  Bijdrager
  #10537049 Quote

  De oprichter van het agora-onderwijs zei ooit in een interview dat het hem niet uitmaakte of leerlingen wisten dat de Tweede Wereldoorlog van 1940 tot 1945 was (wat overigens al fout is). Het ging hem erom dat ze iets zouden leren over het concept oorlog en om de vaardigheden, maar vooral niet om de kennis. Voor elk onderwijs kun vaardigheden en kennis niet loskoppelen van elkaar, maar nog meer voor hoger onderwijs of zelfs wetenschappelijk onderwijs. Als je niet weet wanneer de oorlog was, kun je het niet in de context plaatsen en dus ook niet begrijpen waarom het toen oorlog was. Maar zelfs als je beroepsopleiding zou doen…als je iets weet van het concept “metselen”, maar niet weet hoe je cement mengt, heb je best wel een probleem…


  AutumnV
  Bijdrager
  #10537106 Quote

  Dank je wel, iets om over na te denken!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct