Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Al 2 jaar kinderwens met veel overgewicht

 • Auteur
  Berichten

 • Sanne Wit
  Bijdrager
  #5673794

  Mijn vriend en ik willen al twee jaar kinderen, ik roep elke keer dat ik wil afvallen. Ik heb een MBI van 38, maar afvallen lukt dus niet, en ik heb nu meerdere dingen geprobeerd. Veder heb ik nergens last van en eet ik gezond en sport ik. Je leest vaak dat het goed kan gaan, maar nog vaker de gevaren.

  Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?


  MaaikeWvH
  Bijdrager
  #5673964 Quote

  Hoi Sanne,

  alle zwangerschappen zijn met gevaren, je loopt een risico indien er sprake is van overgewicht, daarentegen word je ook goed in de gaten gehouden.. Heb je wel eens bloed laten prikken ivm je overgewicht? Werkt je schildklier wel naar behoren? Het kan bijna niet anders als je gezond eet en regelmatig sport dat je in ieder geval iets af valt?

   

  ikzelf heb ook overgewicht. Bij mijn eerste was ik 15 kg te zwaar (6 jaar geleden) en nu zwanger van de tweede ben ik ongeveer 20 kg te zwaar.. Ben de eerste keer niet extra gecontroleerd ivm met mijn overgewicht, deze keer weet ik nog niet heb donderdag mijn eerste echo… Dan zal ik het wel horen..

  Vriendin van mij zes jaar geleden heeft zonder problemen ( wel met hulp van de medische wetenschap) met een gewicht van serieus 140 kg een gezinde tweeling op de wereld gezet. Een andere vriendin die vorig jaar is bevallen is door overgewicht wel extra onder controle geweest maar dat is ook zonder probleem verlopen. Overgewicht kan voor problemen zorgen maar is geen vaststaand feit..

  indien jegezond leeft ondanks overgewicht hoeft het geen belemmering te zijn.. Mijn eerste zwangerschap kwam ik vijf kg aan.. Gezonde dochter..

   

  laat je overgewicht niet je kinderwens in de weg staan. Doe wat je kan en waar jij je goed bij voelt dan komt de rest wel!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct