Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Al Bijna 2 Jaar Bezig Voor Een Tweede Kindje

 • Auteur
  Berichten
 • #10551454

  Hallo allemaal,

  Ik en mijn partner zijn nu al bijna 2 jaar bezig om een tweede kindje te krijgen, dit lukt helaas tot op heden niet. Ik en mijn partner hebben allerlei onderzoeken gehad waar niets uitkomt. Ik zelf heb een spoedkeizersnede gehad van de 1e. Ik dacht gelijk dat ik misschien wel een niche zou kunnen hebben wat mijn vruchtbaarheid beïnvloedt.  Door de gynaecoloog en de fertiliteitsarts is hier wel naar gekeken met een echo maar zijn zien allebei geen niche. Deze maand gaan we beginnen met onze eerste IUI behandeling maar toch twijfel ik of ik niet een verwijzing moet vragen naar het AMC waar ze speciale niche spreekuren hebben. Er is ook alleen gekeken met een normale echo, niet bijvoorbeeld met contrast. Ik ben 3x zwanger geweest voor de keizersnede (waarvan 2 miskramen) dus zwanger worden lukt wel. Daarom vind ik het ook zo gek waarom het nu niet lukt. Het maakt me zo onzeker.

  Iemand advies? Ervaringen? 

  Alvast bedankt voor het meedenken!

  Lisette

   


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10551461 Quote

  Hè wat ontzettend vervelend zeg… ik zou wel een verwijzing vragen als het zo in je hoofd blijft zitten. Bovendien is een second opinion van een specialist sowieso fijn om te hebben toch? 

  Sterkte in ieder geval. Zo lastig om zo lang op de proef te worden gesteld ❤ 

  #10551702 Quote

  Nog meer die willen/kunnen reageren?


  PM
  Bijdrager
  #10551810 Quote

  Heej,

  Een second opinion is een recht. Als ze je niet willen doorverwijzen zou ik die poli in het AMC gewoon bellen (beetje brutaal misschien maar ach als het nodig is). Ik zou de situatie uitleggen. Dus vertellen dat je dit had bij de eerste zwangerschap en je niet het gevoel hebt dat dit goed onderzocht is maar je nu wel een medisch traject ingaat zonder dat je het gevoel hebt dat dit traject goed onderbouwd door de juiste onderzoeken is. Ook zeggen dat je het via de officiële route hebt geprobeerd maar dat ze daar niet in meewerken maar dat je nu echt niet weet wat te doen en de vraag of zij zelf iets voor jou kunnen betekenen.

  Misschien voelt dat brutaal maar dan heb je wel alles geprobeerd om ze te laten luisteren.

  Ik weet niet precies wat dat is waarover je spreekt (de aandoening die je toen had) maar ik denk dat het juist belangrijk is om te weten. Ook voor (eventuele) risicobeperking in een volgende zwangerschap/bevalling (Het is je enorm gegund!)


  PM
  Bijdrager
  #10551811 Quote

  O ja, je zou ook nog de huisarts in kunnen schakelen. Misschien kunnen ze bemiddelen tussen jou en gynaecoloog of je doorverwijzen naar een andere gynaecoloog.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct