Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Al Een Paar Dagen Koorts

 • Auteur
  Berichten

 • Samara
  Bijdrager
  #10425351

  Hoi allemaal,
  Onze zoon van bijna 1 heeft al vanaf zondagavond verhoging van rond de 38.8. Arm mannetje gloeit helemaal, huilt veel en valt alleen op onze borst in slaap. Ik vermoedde eerst tandjes maar duurt dat altijd zo lang? Vanochtend was zijn temperatuur zelfs 39.6! Hij hoest niet, snottert niet, het is echt alleen de koorts…iemand tips? We gebruiken zetpillen maar dat werkt niet zo goed.


  Sopi
  Bijdrager
  #10425356 Quote

  Onze dochter van 14 maanden had dit vorige week ook. Uiteindelijk kreeg ze na een paar dagen hoge koorts overal uitslag. Daarna was het weg. 

  Ik lette goed op de plasluiers en of ze voldoende dronk (ze wilde ook bijna niet eten) en wij gaven idd zetpilleb. Elke 6 uur 1. Als hij echt pijn heeft, heeft hij misschien oorontsteking? Ik zou de huisarts er dan even naar laten kijken.


  StephW
  Bijdrager
  #10425364 Quote

  Waterijsje voor t vocht, en miss n koude smoothie voor voedingsstoffen? Dochter had hier eens 5 dagen koorts, superzielig. Gelukkig n uitzondering.. beterschap!

  #10425381 Quote

  Appelsap laten drinken 👍🏻 Verder zetpillen, veel knuffelen en plasluiers in de gaten houden


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10425387 Quote

  Ja hier ook vorige week een aantal dagen. kleine kinderen hebben regelmatig zo’n 40 graden koorts. Heel sneu is dat, maar hoort erbij. Als het over de 40 graden gaat of langer dan 5 dagen aanhoudt moet je de huisarts even bellen.

  Niet te warm aankleden, veel laten drinken want ze moeten wel genoeg vocht binnenkrijgen (ijsjes, thee, sap.. Wat er maar in gaat) en lekker veel knuffelen. Eten aanbieden maar is geen noodzaak. 


  Marliene
  Bijdrager
  #10425390 Quote

  Je mag altijd de huisarts even bellen voor overleg! Sterkte!

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Pregmom
  Bijdrager
  #10425437 Quote

  Onze dochter had dit vorige week ook. Plotseling hoge koorts (39.5) ze had wel goede plas luiers en was erg vrolijk. Ze kreeg toen ook weer een tandje erbij. Na een paar dagen verdween de korte en kreeg ze uitslag op buik en rug


  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10425824 Quote

  Hier ook gehad bij mijn dochter. Zetpillen werkte bij haar vrijwel nooit bij koorts, op aanraden van de huisarts ben ik toen nurofen voor kinderen gaan gebruiken. Dat mag je al vanaf 3 maanden gebruiken, en dat werkte hier juist heel goed. Knapte ze echt van op, iets wat bij een zetpil echt niet gebeurde. 


  Samara
  Bijdrager
  #10426082 Quote

  Bedankt allemaal voor de tips! De koorts is sinds gisteravond weg maar nu zit zijn rug en buik onder de rode plekjes. Huisarts gebeld en ze denken aan de zesde ziekte. In de gaten houden en dit moet over een paar dagen weg zijn.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct