Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Al vroeg harde buiken

 • Auteur
  Berichten

 • Broc
  Bijdrager
  #10099642

  Hoi allemaal,

  Ik ben nu bijna 14 weken zwanger van de tweede en ik heb nu al harde buiken. Bij mijn eerste zwangerschap had ik hier ook veel last van, triggers waren druk op mn buik (bv autogordel of de band van een broek), maar ook houding, ik kon in maar weinig houdingen meer zitten zonder een harde buik te krijgen.

  Ik herken het nu natuurlijk al wel eerder dan bij de eerste zwangerschap, maar heb ook wel het idee dat het zich al eerder aandient. Herkent iemand het al zo vroeg harde buiken hebben en heeft iemand nog tips? Rustiger aandoen probeer ik zoveel mogelijk, maar heb in ieder geval nog werk en dochter van 15 maanden, dus de hele middag op de bank liggen wordt m helaas niet ;)

  #10099649 Quote

  Ik vraag mij af wat een harde buik is kan iemand mij dat uitleggen? 

  Ik volg 


  Superjuffie
  Bijdrager
  #10099655 Quote

  Gebruiker: zoals het er staat… Een buik (baarmoeder) die hard wordt. 

  Ik had er vorige keer ook veel last van. Nu 17 weken en nog maar paar keer gehad. Weet ook niet wat je eraan kunt doen, alleen rustig aan doen idd. Misschien heeft vk tips? Volgens mij kan het geen kwaad… tenzij ze regelmatig om de paar minuten gaan komen. 


  Mama van Lara
  Bijdrager
  #10099664 Quote

  Je kan vanaf je tweede trimester harde buiken hebben, zolang ze maar niet pijn doen. Ik had er zelf ook best veel, ook al vroeg in de zwangerschap. Het hoeft niet persee een teken te zijn voor rust. Kan bijvoorbeeld ook zijn dat je baarmoeder heel snel groeit, als je snelle bewegingen maakt of een volle blaas. Zou het ook nog aangeven bij je verloskundige, kijken wat ze ervan zegt en advieseert. Succes verder ☺️


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10099681 Quote

  Ik had het ook al redelijk vroeg, meer dan nu in het 3e trimester eigenlijk! Mijn trigger was veel lopen, dus dat probeerde ik iets te minderen. 


  Wereldwondertje
  Bijdrager
  #10099700 Quote

  Hoi!

  Hier ook al. Ben 16 weken. Ik weet wel dat veel harde buiken ook kunnen duiden op een blaasontsteking. Dezevoel je  iet tijdens een zwangerschap zoals je ze normaal zou voelen.

  Toch ff de verlos bellen hoor!

  Liefs, Maaike 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Ielse
  Bijdrager
  #10099703 Quote

  Heb dat ook, nu 16 wkn zwanger vd 4e. Heb het vooral als ik moet plassen. 

   

  Zolang ze niet zeer doen… 


  Kr
  Bijdrager
  #10099720 Quote

  me too! 

  Met 14 weken al.. vaak door lopen/veel bukken etc. 


  Broc
  Bijdrager
  #10099759 Quote

  Thanks voor jullie reacties! Goed om te lezen dat ik niet de enige ben die ze zo vroeg al heeft 🙂 Bij de eerste zwangerschap heb ik ze ook veel gehad, daar waren ze vooral vervelend, maar niet gevaarlijk gelukkig. Ik zal idd morgen toch de verloskundige maar even bellen, al is het maar om het alvast een keertje gemeld te hebben en misschien heeft ze idd nog tips 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct