Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Alimentatie

 • Auteur
  Berichten

 • Burn
  Bijdrager
  #10078212

  Hallo,

  Ik ben op moment bijna 15 week zwanger van mijn ex. We hadden een korte relatie en hij wil nu verder geen vaderrol gaan spelen ook wil die zijn kind niet erkennen. Heb ik alsnog recht op kinderalimentatie?


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10078213 Quote

  Ik denk dat je dan niks krijgt als hij het kind straks niet wil erkennen.  Dan moet je het via de rechtbank gaan regelen en ik denk dat dat een aardig gedoe kan worden waarvan je je moet afvragen of je dat wilt. Want al zou de rechter bepalen dat hij je wel moet betalen,  moet hij dat nog wel gaan doen. 


  MomOfAGirl-
  Bijdrager
  #10078214 Quote

  Dit is te regelen via de rechtbank. Zelfs als hij het kind niet wil erkennen. 


  MomOfAGirl-
  Bijdrager
  #10078215 Quote

  Drukte te snel op enter. Maar om verder te gaan. Mocht hij weigeren om te betalen, zelfs nadat hem dit is opgelegd door de rechter. Dan krijgt hij daar problemen mee.


  TwinklingMom
  Bijdrager
  #10078216 Quote

  Via een gerechtelijke procedure kun je dat inderdaad wel afwingen. Zal eerst een gerechtelijk DNA onderzoek aan vooraf  gaan, waarna er een bijdrage wordt bepaald. Dit werkelijk ontvangen is wel ten tweede..

  Maar voor alleenstaande ouders zijn er ook goede regelingen, heb je geen gedoe met al die jurdische zaken en zittingen…


  Nicole Visscher
  Bijdrager
  #10078218 Quote

  Ik ben alleenstaande mama en heb een kindgebonden budget met daar bovenop alleenstaande moeder toeslag. Je kunt dit aanvragen zodra je kindje geboren is. 

   


  Junibaby12
  Bijdrager
  #10078231 Quote

  Ik heb ook kindgebonden budget voor allebei mijn meiden, maar alimentatie staat daar los van. Dat krijg ik daarnaast ook mog gewoon. Wordt door de belastingdienst ook niet gezien als inkomsten, hoef je dus ook niet op te geven.

  Ik weet niet of ik er in jou situatie voor zou kiezen om hem nig te laten erkennen, dan heeft hij nanamelijk amelijk ook rechten,  maar zou zeker voor allimentatie vechten.


  Force
  Bijdrager
  #10078253 Quote

  Persoonlijk zou ik er niet eens over nadenken bij een korte relatie, vooral als hij duidelijk aan geeft dat hij geen vaderrol op zich wil nemen. Uiteraard zijn jullie beide ‘fout’ geweest door het waarschijnlijk onveilig te doen maar uiteindelijk beslis jij het te houden. Wat ik overigens ook had gedaan hoor, maar dan zou ik wel accepteren dat er geen alimentatie te behalen valt. Een rechtzaak kost geld en uiteindelijk word je er echt niet gelukkiger van. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct