Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Alle Symptomen En Ziek Gevoel Maar Geen Hcg

 • Auteur
  Berichten

 • FlevoInn
  Bijdrager
  #10217140

  Hallo allemaal,

  Even een vraagje naar jullie ervaringen/kennis.

  Mijn nod is as vrijdag en ik snap dat normaliter geduld hier het antwoord zou zijn, maar…

  Ik voel me ziek van alle symptomen, heb al 10 dagen heftige buikkrampen en steken met als piek afgelopen vrijdag, in mijn idee was dat de innestelingsdag (las ik achteraf). Ik ben sinds afgelopen maandag flink misselijk en dat word steeds erger, ik voel me emotioneel (niks voor mij), zit al een week met mn avond temperatuur boven de 37 graden, mn bh’s zitten ineens allemaal niet meer lekker en als klapper op de vuurpijl heb ik sinds 2 dagen eerst roze en nu bruine afscheiding (innesteling bloeding lijkt me).

  Ik voel me echt overvallen door al mn klachten (dit is onze eerste poging en ik was er eigenlijk nog totaal niet mee bezig) dus heb ik niet het idee dat ik het zo graag wil en daarom een soort schijn-zwanger ofzo ben.

  Maar ik voel me wel echt beroerd dus heb vanochtend de huisarts gebeld en gevraagd of ze mijn bloed konden testen op hcg, dan weet ik tenminste dat het erbij hoort en hoef ik me geen zorgen om mijn verdere gezondheid te maken. 

  Wat blijkt, mijn hcg is kleiner dan 1 dus ik ben momenteel helemaal niet zwanger… 

  Vraagje, is het mogelijk dat al mijn klachten wel door een zwangerschap komen maar NIET veroorzaakt zijn door het hcg hormoon en ik mogelijk na een week wel ineens positief zal meten?

  Lijkt mij dat dit soort symtomen toch een direct gevolg zijn van hcg en dat zonder dat hormoon je ook geen klachten zou hebben? 

  Of kan ik beter een compleet bloedbeeld laten maken en heb ik mogelijk een, weet ik veel, blinde darm ontsteking of zoiets?

  Hoop dat jullie mee willen denken?

  X


  -Boysmom
  Bijdrager
  #10217150 Quote

  Je bent in ieder geval (helaas) niet zwanger. Ben je net gestopt met de pil of andere anticonceptie? Daar kan je lichaam ook echt van slag door zijn. Of helaas gewoonweg “ziek” in de vorm van een griep hebben. 


  Sheranievbeek
  Bijdrager
  #10217151 Quote

  Hey 

  Ik had hetzelfde de eerste maand dat ik er mee bezig ging . Ik ben niet naar de huisarts geweest trouwens. 

  Je lichaam kan je ook goed voor de gek houden hoor ! Meestal is de test die je doet bij de huisarts wel betrouwbaar en die testen wel erg gevoelig . Ik zou nog rustig een weekje wachten als dat de menstruatie ook nog uit blijft doe dan een thuis test . 

  Mvg s

   

  #10217152 Quote

  Hoi! Vervelend dat je zoveel klachten hebt!

  Je zegt dat dit jullie eerste poging is, bedoel je dan dat je net gestopt bent met de pil (of andere hormoon anticonceptie)? In dat geval kunnen je klachten namelijk ook te maken hebben met het ‘afkicken’ van de hormonen. Je lichaam kan erg in de war zijn na hormonale anticonceptie en het kan een tijdje duren voor je lichaam de normale cyclus weer heeft.

  Daarnaast vind ik de klachten die je aangeeft niet per se typerend voor een zwangerschap, het zou kunnen maar het zou ook juist kunnen wijzen op een naderende menstruatie. Mijn temperatuur was bijvoorbeeld ook altijd hoog, tot letterlijk de dag dat mijn menstruatie zou doorbreken. Als dit dus vrijdag zou moeten zijn bij jou, zou hij in mijn geval pas vrijdagochtend en op zijn vroegst donderdagavond laag zijn.

  Ik weet niet precies hoe het werkt met klachten en zwangerschap, maar volgens mij worden de meeste kwaaltjes wel veroorzaakt door het hormoon. En wanneer er een eitje is ingenesteld wordt het hormoon (volgens mij) vrijwel direct geproduceerd door een stukje weefsel dat ontstaat na de innesteling. Ik weet niet precies hoe lang na de innesteling je HCG gehalte omhoog zou moeten gaan, dat zou je misschien je huisarts kunnen vragen?

  Misschien een stomme opmerking, maar het is natuurlijk erg warm geweest de afgelopen dagen. Zou het kunnen dat je je daardoor iets minder lekker voelt? Ik zou het even aan kijken en kijken of je vrijdag ongesteld wordt. Zo niet, kun je altijd nog een zwangerschapstest doen. En mocht je je slechter gaan voelen en je zorgen maken, kun je altijd bloed laten prikken om te kijken of er iets anders aan de hand is! 


  FlevoInn
  Bijdrager
  #10217153 Quote

  Hey ladies, bedankt voor de snelle reacties en goede vragen. 

  Ik ben al een half jaar gestopt met de pil en mn cyclus is juist erg stabiel dus dat zou het niet mogen zijn lijkt me.

  Thuistesten heb ik inderdaad in huis en had ik ook al gedaan (i know niet betrouwbaar voor nod maar ik wilde gewoon echt weten waarom ik me zo voel).

  Toevallig belde de assistente van de huisarts net dat ze me voor morgen toch voor de zekerheid maar even op het spreekuur heeft gezet, fijn dat ze mee denkt.

  Dan nog maar even met de dokter van gedachten wisselen en wie weet komt er alsnog een wonder en test ik volgende week toch ineens positief…


  FlevoInn
  Bijdrager
  #10217188 Quote

  @elsiejoy, ah thanks!! ja daar had ik nog niet over nagedacht en dat zou inderdaad natuurlijk kunnen. Een verlate innesteling en overreactie op de andere 2 hormonen…daar heb ik eerder met een overgevoeligheid voor een anticonceptie pil ook al eens veel klachten door ervaren …

  Kijk toch weer een beetje goede moed, en wie weet is het toch gewoon niks en krijg ik gewoon een enorme buikgriep eind van de week ofzo haha

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct