Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Alleen Bevallen Is Dat Strafbaar

 • Auteur
  Berichten
 • #5725837

  Ik weet niet waar ik met deze vraag terecht kan en hoop dat iemand mij kan helpen. Momenteel ben ik 22 weken zwanger (ongewenst), maar het kind zeker wel welkom.

  Onlangs heb ik een verontrustend gesprek gehad met mijn verloskundige, want de discussie ontstond over het feit dat ik liever niemand bij de bevalling heb.

  Wel eventueel in een andere ruimte, maar ik wil geen vreemde handen aan mijn lijf en tussen mijn benen. De verloskundige gaf aan, dan een hulpinstantie te moeten inschakelen (o.a. kinderbescherming), omdat ik dan zorg weiger…

  Het is dan wel mijn 1ste bevalling en ik ben bang voor de bevalling, maar dat neemt niet weg dat bevallen iets natuurlijks is en spiritueels is, wat ik uiteindelijk toch zelf moet doen.

  Weet iemand wat mijn rechten zijn mbt het “alleen bevallen”?

   


  Anoniem
  Lid
  #5726015 Quote

  Ik denk dat er tussen zorg weigeren en de wens om alleen te bevallen een groot verschil is. Kunnen jullie niet een vorm bedenken dat ze alleen ingrijpen indien het mis gaat? Of wil je dat ook niet?

   

  Juridisch gezien weet ik het niet. Succes!


  Siep1986
  Bijdrager
  #5726018 Quote

  Ik denk dat als het misgaat met je kindje je zeker strafbaar bent omdat je onnodig risico genomen hebt.

  Als ik geen zorg direct bij me had gehad was het niet goed gekomen met mijn baby.

   

  misschien kan je wel afspreken dat ze bij je is maar pas ingrijpt als het erop lijkt dat het jezelf niet lukt.

  Onthoud dat de zorg niet voor niets is geregeld in landen zonder verloskundigen is de babysterfte een groot probleem. Neem geen risico er zijn vele manieren van bevallen zoek dat goed uit en bespreek dat met je verloskundige.

  Succes want vooral bij een eerste bevalling kan je je nooit genoeg voorbereiden omdat je simpelweg geen idee hebt wat je te wachten staat

  #5726019 Quote

  Net als de andere twee dames weet ik niet of het strafbaar is. Maar ook bij mij roept het vragen op, of er geen middenweg te vinden is.

   

  Ik ben zelf nu 39 weken zwanger en heb een aantal keuzes mbt de bevalling goed overwogen en genomen, mede omdat ik van anderen heb gehoord hoe zij het ervaren hebben. Uiteindelijk heb ik een kort geboorteplan opgesteld en besproken met de vk.

   

  Maar naast de vk zijn er nog meer mensen die kunnen helpen bij een bevalling. Zo kan je ook voor een Doula kiezen (http://www.doula.nl/html/watis.php)

   

  Mijn punt is, ga opzoek naar alternatieven want zoals hier boven gezegd wordt.. Er is wel een reden waarom we ondersteund worden, en ik zou persoonlijk geen risico’s nemen


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #5726030 Quote

  Ken je rechten

   

  Het lijkt me een lastige keuze. Ik zou misschien wel bellen als je persdrang krijgt zodat de baby na de geboorte in ieder geval gecontroleerd kan worden.

  Ik denk dat ik je aan zou raden om goed met je verloskundige te praten over je wensen, omdat je in principe zoals ik het lees wel iemand in een andere ruimte zou willen hebben, voor als er complicaties ontstaan? Misschien is er toch iets mogelijk waar zowel jij als de vk achter staan

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct