Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Alleen in draagzak slapen

 • Auteur
  Berichten
 • #10348751

  Hallo,

  Mijn baby slaapt overdag alleen in de wagen, draagzak of auto. Ik krijg hem soms wel in bed of box in slaap met een flesje. Maar zelf in bed inslapen lukt niet. Hij is nu gecorrigeerd 4 maanden (officieel 6 maar 2 maanden te vroeg geboren). 
  we hebben dus een start gehad waarbij we weinig konden knuffelen. 
  ik vind het alleen erg vermoeiend want hij slaapt dus alleen van 22:00 tot 07:00 in zijn bed en verder ben ik met hem bezig. Als hij even alleen speelt doe ik snel een was erin of kleed ik me aan. Zijn er ouders die dit herkennen?als hij zwaarder wordt kan ik hem niet meer steeds dragen. In zijn bedje probeer ik echt wel maar dan raakt hij toch vaak overstuur en krijg ik hem alleen nog stil met een fles en slaapt hij als nog ergens anders.

  alle tips van erbij blijven zitten met ogen dicht, tot wiegen, tot laten huilen al geprobeerd. 

  ik ben benieuwd. Ik zal toch niet de enige zijn 😃

  #10348752 Quote

  Dat heeft te maken hoe je in begin heb gedaan ik  wieg mij kleine en dan leg ik hem aeg en dat gaat goed succes

  #10348758 Quote

  This reply has been reported for inappropriate content.

  OUDERS MET BABY 0-12 WEKEN SLAAP CONSULT!
  Deze maand zijn er nog maar 4 plekjes vrij! Schrijf je snel in en ontvang een GRATIS slaap consult voor jou en jouw kleintje!
  https://forms.gle/HsR9GP9wFmJmCLqL6

  Ik lees dat jouw babytje gecorrigeerd 4 maanden oud is. Volgende maand zullen wij oudere baby’s gaan begeleiden. Houd ons dus in de gaten, want wij helpen je graag!


  Voor mijn nieuwe studie ‘Baby Sleep Consultancy’ ben ik op zoek naar 4 ouders / verzorgers met een baby van 0 – 12 weken die graag wat ondersteuning kunnen gebruiken bij het slapen van hun kleintje. Belangrijk om te weten is dat het hierbij gaat om het creëren van een ‘healthy sleep hygiene’ wat inhoudt dat we kijken naar de behoeften van een baby, zodat hij zonder te huilen voldoende slaap en voeding krijgt. De adviezen en handelingen zjn gericht op natuurlijke reflexen en behoeftes van baby’s, waarbij vrijwel alles te herleiden is vanuit de periode dat de baby nog in de buik zat. Ook is het belangrijk om te weten dat mijn mentor van de opleiding mijn feedback aan jou als ouder / verzorger eerst goed moet keuren, voordat ik het aan jullie doorgeef. Dus eigenlijk krijg je tips & tricks van een ervaren sleep consultant (alle informatie wordt geanonimiseerd, zodat jullie gegevens privé blijven).
  Wat vraag ik van jullie om je in te schrijven:
  – We zullen gedurende 2 weken ongeveer 3 tot 6 keer contact hebben over de huidige situatie. Dit zodat er een goed beeld ontstaat wat werkt en wat niet werkt voor jouw kleintje.
  – De geanonimiseerde informatie mag worden doorgegeven aan mijn mentor, welke mijn feedback streng nakijkt voordat je deze terug ontvangt.
  – De consults kunnen online plaatsvinden, telefonisch, maar ook aan huis. Dit zodat we bijvoorbeeld White Noise kunnen introduceren, ik mee kan kijken hoe het voeden eventueel gaat of hoe je jouw baby veilig kan inbakeren.

  Schrijf je snel in, voordat alle plekjes vol zijn.
  https://forms.gle/HsR9GP9wFmJmCLqL6

  Liefs,
  Josanne 

  #10348773 Quote

  Beste Josanne,

  Dat lijkt me wel wat. Ik ga het in de gaten houden! 
  Dank je voor je bericht 😃

   

   

   


  Danaantje
  Bijdrager
  #10348804 Quote

  Het heeft helemaal niks te maken met hoe je in het begin hebt gedaan.. echt de reinste onzin! 

   jouw kindje is graag bij je en dat is logisch…. ik herken het dragen! Zeker tot 7 maanden heb ik onze dochter maar gedragen en gedragen en gedragen tot en met pijn in mijn rug. Wegleggen lukte niet .. ze wilde heel graag bij mij zijn en dan sliep ze. In de kinderwagen sliep ze niet, in de box niet, in de schommelstoel niet… alleen snachts in haar bedje… het kan dus nog erger.

  Ik deed alles met die draagzak…. echt vreselijk als ik eraan terug denk.. maar was het enige dat werkte 

  lieve mama dit is helemaal niet raar. Ik dacht ook dat het niet oké was maar dit gaat vanzelf over… soms lukte het mij om haar ingebakerd weg te leggen overdag met witte ruis. (Stofzuigergeluid op YouTube) verder geen tips behalve volhouden.. je kindje wil bij mama zijn.. hij is pas 4 maanden!

  Geef hem de tijd om te wennen… het is echt niet raar ofzo.. en een slaapcoach met 4 maanden vind ik echt ver gaan.. dit kindje komt pas net uit je buik en ook nog eens veel te vroeg!! En dan ligt hij ineens in een bed alleen en het is niet zo dat hij niet slaapt toch .

  Maargoed dat is mijn mening    mijn dochter is inmiddels 13 maanden en slaapt als een os nachten door… ongestoord overdag slapen in haar bed doet ze vanaf een maand of 7/8.. 

   

  succes! 

  #10348821 Quote

  Ik heb mijn zoontje tot 9 maanden gedragen.. was de enige tot 1 van de weinige plekken waar hij sliep. Een draagconsulent zei tegen mij, 9 maanden in je buik, 9 maanden op je buik. Dit bleek bij ons echt waarheid want vanaf 9 maanden wou zoonlief de wereld ontdekken en ging hij zich in de draagzak afzetten. Daarna nog sporadisch gedragen op de rug, bijvoorbeeld als we weg waren en meneer moest slapen, maar dat waren uitzonderingen.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  BenB
  Bijdrager
  #10348844 Quote

  Onze dochter is 6 maanden en ik laat haar nog steeds op mijn arm in slaap vallen. Als ik haar wakker in bed leg, dan maakt ze er een potje van. Ik leg haar gewoon op bed zodra ze slaapt

  #10348906 Quote

  Ik sluit me aan bij dat het normaal is, al is het niet makkelijk!

  Mijn kindje van bijna 11 maanden slaapt nog steeds wel eens in de draagzak als we onderweg zijn… 

  Vanaf dat ze 15 weken was ging ze pas alle slaapjes overdag in bed doen, iets eerder dus dan bij jou, maar het scheelt niet veel. Het derde slaapje hebben we heel lang nog regelmatig in de draagzak gedaan, tot ze 6-7 maanden was. Dat begon dan in bed en eindigde in de zak 😅

  Ik zou het in bed leggen gewoon af en toe blijven proberen! En er ondertussen niet te zwaar aan tillen (hihi) als het nog niet lukt. Vanaf 6 maanden heeft het wakker in bed leggen pas zin, daarvoor kun je het echt niet verpesten. 

  Sterkte!

  #10348937 Quote

  Hartelijk bedankt! Dat geeft moed 😊

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct