Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Alleen Maar Huilen Na Vaccinatie

 • Auteur
  Berichten
 • #10259527

  Hallo! Onze zoon heeft gisteren zijn eerste vaccinaties gehad. Was bij ons nooit een vraag of we hem zouden laten vaccineren (zeker weten), alleen hij lijkt er wel veel last van te hebben. Vraag me af wat jullie ervaringen zijn, tot hoever is last ervan hebben ‘normaal’ en wanneer zouden we de huisarts moeten bellen?

  Even voor het idee: hij heeft bijna de hele nacht gehuild (en ook een heeeel zielig huiltje), misschien één uurtje niet. Hij slaapt nu wel net bovenop m’n vriend. Heeft verder geen koorts (beetje verhoging), maar is totaal niet de blije baby die we normaal hebben. Dat is logisch op zich natuurlijk, maar de hele nacht huilen vind ik toch wel heftig..

  #10259528 Quote

  Oja hebben verder nog geen ervaring met dat hij ziek is ofzo (behalve een verkoudheid nog geen zieke baby gehad), dus zou heel goed kunnen dat dit gewoon in is zoals ie is als hij ziek is. 

  #10259532 Quote

  hoi!

  wat je zelf al benoemt,het zal eerder toeval zijn dan dat het geheel door de vaccinatie komt.

  de weerstand van je mannetje wordt even goed beproefd, het kan zijn dat hij net iets onder de leden heeft en wordt versterkt na de vaccinatie. sneu altijd zo’n ziek mensje. 

  mijn dochter had nauwleijk  last van de vaccins, de zoon echter niet te genieten!

  temperatuur en plasluiers in de gaten houden,daar kan je goed op vertrouwen. 

  en als je het echt niet vertrouwd mag je natuurlijk altijd huisarts bellen!!

  kruip lekker op de bank met je mannetje erbij en afstandsbediening bij de hand, daar knappen alle kindjes van op😊

  beterschap!!

  ps. je kan denk ik ook wat antivaxx tegenkomen in deze topic.. laat ze maar lekker kletsen😉

   


  Dm
  Bijdrager
  #10259536 Quote

  Wat sneu. Maar zoals hier boven genoemd misschien was hij al beetje ziek en heeft dat het versterkt. Hier al 2x vaccinaties gehad en de eerste keer was ze helemaal van de leg huilerig, hangerig en beetje verhoging en ze had duidelijk last van haar beentjes. 2e keer ging al wat beter nog steeds beetje huilerig maar geen verhoging meer. Als tip voor de beentjes meteen na de inenting goed masseren. 

  Hier heeft het een paar dagen geduurd voordat we onze blije baby weer terug hadden. Als je het niet vertrouwd gewoon  bellen. Sterkte voor jullie en hopen dat je kleine mannetje snel weer de oude is.


  Susannaaaa
  Bijdrager
  #10259546 Quote

  Mijn dochter had ook de meeste last van de eerste vaccinaties! Maar dit was niet zo erg zoals jij het beschrijft. 


  -Boysmom
  Bijdrager
  #10259592 Quote

  Beide kinderen van mij reageren ook zo op vaccinaties. Moet zeggen dat de eerste 2 heel heftig waren. Veel geduld hebben en eigenlijk zijn ze er geen voorstander van maar ik heb wel een zetpil van 60 mg gegeven. Had gelijk een ander kind.

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Travelmom
  Bijdrager
  #10259600 Quote

  Wat vervelend dat ie zo slecht slaapt. Altijd zo sneu bij die kleintjes. Een zetpilletje hielp bij ons mannetje altijd goed. Dan voelde hij zich snel beter en sliep dan ook weer goed. Je zoontje voelt zich hopelijk snel weer de oude. 

  #10259651 Quote

  Ja kan zeker door de vaccinaties komen hoor, mijn dochter had er ook altijd vreselijk veel last van. Ik gaf haar altijd al gauw een zetpil (ze mogen al gewoon die van 125 mg!, heb ik pas ook gegeven toen mijn 9-weken oude baby haar eerste prikjes kreeg. Mocht van het CB). Helpt fantastisch, dan slapen ze in ieder geval een paar uurtjes. Dus hop, zetpil erin! Krijgen ze niks van. Als je zelf pijn hebt, ben je ook blij met paracetamol. 


  JomieJW
  Bijdrager
  #10259652 Quote

  Onze zoon reageerde amper op zijn vaccinaties, klein beetje verhoging en verder super duf. Dus bij mijn dochter dacht ik hetzelfde traject in te gaan…. echt niet! Die heeft meerdere keren per dag echt krijsend in haar box gelegen, dat het krijsen ook ineens begon. Ook wat koorts gehad en niet te genieten. Dus de hele dag met haar in de draagdoek gezeten zo’n beetje, want dan alleen was ze rustig. Bij ons op het consultatiebureau gaven ze aan dat ze die zetpillen paracetamol van 120 mg mogen hebben, dus die maar gegeven. Die hielpen wel enigszins, aangezien daar wel rustiger van werd. Dus voor de volgende keer dat misschien proberen?

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen