Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Alleen Slapen Als Papa Hem Naar Bed Brengt

 • Auteur
  Berichten
 • #10519149

  Goedemorgen!

  Sinds een aantal weken wil mijn dreumes van 1.5jaar alleen maar slapen als papa hem naar bed brengt. Savonds is dit geen probleem, maar overdag is papa aan her werk, en moet ik hem in bed leggen. Je raadt het al, schreeuwen! Armpjes naar me uitsteken, en absoluut niet slapen, ookal leg ik hem weer een paar keer neer. De dagen dat papa thuis is doer hij heerlijk een dutje smiddags, maar de overige dagen dus niet. Resultaat is dat ik vanaf een uur of 15.00 met een heel moe jongetje zit en het heel lang duurt voor het eindelijk 19.00 is.
  Herkent iemand dit en hoe heb je dit aangepakt? Bedankt voor het lezen alvast!


  JBB
  Bijdrager
  #10519161 Quote

  Dat is lastig zeg!
  Doen jullie allebei dezelfde routine? Zo niet, zou je kunnen kunnen of het helpt als je dat beide hetzelfde doet.
  Als je dat al doet is het misschien een idee om hem er op voor te bereiden dat jij het gaat doen. Of bijvoorbeeld met plaatjes duidelijk maken dat hij hem 2 of 3 keer (afhankelijk van het aantal dutjes) en dat daarna papa hem op bed brengt. Zo weet hij waar hij aan toe is en is het overzichtelijk.
  Geen idee of het werkt, maar misschien het proberen waard.
  Succes!!


  CM
  Bijdrager
  #10519177 Quote

  Goedemorgen,

  Het lijkt wel alsof ik dit zelf had kunnen vragen. Ik zit met precies hetzelfde. Dreumes (nu 20 maanden), heeft dit sinds een week of 6. Schreeuwen, krijsen, huilen – al vanaf dat ik hem in zijn slaapzak doe. Het werd ook geleidelijk erger, eerst als hij ’s nachts wakker werd, toen niet meer ’s avonds in bed en daarna niet meer in de middag. En niet alleen bij mij, maar bij oma precies hetzelfde. Daar moet opa de kleine naar bed brengen anders blijft hij wakker (oma heeft laatst 1,5 uur in de stromende regen gewandeld zodat meneer ging slapen…).

  Er is wel hoop! Wij zijn nu begonnen met in de avond (en overdag wanneer het kan) samen naar bed brengen. Papa doet alles normaal, maar geeft hem naast het bed aan mij en ik leg hem neer. Dit hebben we een paar dagen gedaan en dat ging goed. Langzaam doen we nu elke paar dagen een stapje terug. Gisteren mocht ik (met papa in de kamer) meneer helemaal via de routine in bed leggen, geen kik gegeven. Wel doen we ook af en toe het ‘oude’ ritueel dat papa hem in bed legt, anders is het probleem straks omgedraaid. Morgen ga ik helemaal zelf proberen bij het middagslaapje – fingers crossed!

  Misschien is dit een optie, als dat past met jullie schema’s. Ik voel me wel een stuk zekerder inmiddels, een paar weken geleden vond ik me zo’n slechte moeder, die niet eens haar kind naar bed kan brengen.

  Succes, ik hoop dat het snel beter gaat!


  Dijker
  Bijdrager
  #10519227 Quote

  Goedemorgen! Och arme jij en jullie! Ik moet hier toch even op reageren van mezelf, want wij hebben deze fase ook gehad. En met het grote nadeel dat mijn man toendertijd echt nog wel 2/3 avonden in de week werkte. Zoonlief krijste de hele buurt bij elkaar en smiddags en savonds was het ellende tot hij oververmoeid in slaap viel en ik alleen maar kon denken ‘wat een waardeloze moeder ben ik’. Blij met wat tips heeft bij ons het volgende geholpen:

  ’s Middags:
  Hopelijk heb je de luxe qua tijd, dit duurde bij mij ongeveer 1á2 weken en toen wilde hij weer, uit zichzelf, in zijn eigen bed slapen. We zijn begonnen met een nestje te bouwen op de bank, onder het mom van ‘even uitrusten’ zijn we met zijn 2e onder een deken gaan liggen. Met mijn zoon afgesproken dat we gewoon even 30minuten gaan rusten, half knuffeld viel hij de eerste dag na zo’n 25 minuten in slaap. Na een paar dagen wilde hij alleen rusten op de bank en uiteindelijk wilde hij toch liever in zijn bed slapen. Nu ruim 1jr later slaapt hij nog steeds smiddags in zijn bed, zonder morren.

  ’s Avonds:
  Mijn zoon slaapt graag met zijn deur open, vind ik geen probleem, maar hij wilde bij mij niet in bed blijven en kwam telkens naar de woonkamer. Ik ben begonnen met eens te kijken hoe mijn man het doet, blijkt dus dat manlief een afspraak met mijn zoon maakt. Zoonlief blijft in zijn bed en dan mag de deur open blijven, komt hij eruit gaat de deur gelijk dicht. Mijn man heeft er toen voor gezorgd dat hij eerst 2 weken lang mijn zoon naar bed bracht, zodat ik even kon bijkomen, me kon herpakken qua vertrouwen en het los kon laten. En toen ben ik het patroon exact gelijk gaan overnemen, zonder manlief in de buurt. 
  Die afspraak werkte de eerste keer niet bij mij, zoonlief stond binnen 5minuten in de woonkamer. Neutral terug gebracht naar bed, 1 liedje gezongen, welterusten gewenst en weggelopen en de deur dichtgedaan. Drama! Deze drama heb ik 2 minuten aangehoord, toen naar binnen gegaan en uitgelegd waarom ik de deur dicht deed. Weer naar bed gebracht, weer 1 liedje, welterusten, weer de afspraak gemaakt, deur open gehouden. Kwam weer naar de woonkamer, weer naar bed, weer de deur dicht, weer drama, weer uitgelegd. En dit patroon exact gelijk elke keer herhaald. Dit heb ik denk zo’n kleine 2 weken moeten volhouden (manlief bracht hem tussendoor ook nog weleens naar bed) en toen viel het muntje. Sinsdien bijna geen problemen meer, tenzij er echt wat is. 

  Ik weet niet of je de optie hebt om op soort gelijke wijze een afspraak te maken met je kind over bijvoorbeeld iets kleins, een flesje water, zijn knuffel of iets. Ik voelde me door en door slecht naar mijn zoon, maar soms is harde liefde de beste liefde want mijn zoon gaat ’s avonds bij ons allebei redelijk soepel naar bed.

  En natuurlijk ook geen garantie of het werkt bij jou, maar wellicht kan je er wat mee. Hier bleek het geen fase, maar een soort ingeslopen iets, uitdagen en kijken hoever hij kon gaan. En dat doet hij toch liever bij mij dan bij mijn man, helaas.

  Vanaf hier heel veel sterkte en succes! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct