Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Alleen Slapen In Draagzak 6 Mnd

 • Auteur
  Berichten

 • Sammetjeh
  Bijdrager
  #10493913
  1. Hallo, Ons zoontje van 6.5 mnd wil overdag alleen maar in de draagzak slapen. En dan ook nog alleen als je in beweging bent 😔 het gaat nog prima, hij is nu 9 kilo, maar word natuurlijk wel zwaarder. Snachts gaat het redelijk, soms wat mindere nachten. Valt vaak zelf in slaap, heeft soms ook beetje wieg hulp nodig. We hebben voor me gevoel alles al geprobeerd om hem overdag in ze bedje te laten slapen, en dan ook langer dan 30 min. maar toch de vraag; is er iemand die de gouden tip heeft? Wat we geprobeerd hebben: Naast ze bedje blijven tot hij in slaap valt en niet aan kijken, na half uur lachen is hij klaar wakker. Weggaan, laten jengelen, maar gaat snel over in keihard krijsen Over ze buikje aaien, over ze voorhoofdje, wiebelen in ze bedje, speentje wil hij zo en zo niet, zelfde bed ritueel als savonds, white noise, met of zonder slaapzakje, dingen doen op ze kamer en/of de kamers ernaast zodat hij hoort dat er nog iemand is, kamer is geheel donker maar ook met licht geprobeerd, knuffeltje/tshirt waarmee ik geslapen heb bij hem leggen, nachtlampje, noem het maar op. Ik weet het niet meer, moet ik me er dan maar bij neerleggen en hem overdag altijd in de draagzak laten slapen? Bij de oppas is het ook drama, hazenslaapjes in de wandelwagen als die maar in beweging is. Hij doet ook nog 4 slaapjes,minder red hij gewoon niet. Probeer die vd middag wel uur anderhalf max te doen maarja….  
  2.  
  3.  
  4. Ohja, we hebben ook een Rockit voor op de wandelwagen, en een zed voor in ze bedje. Gaat snachts goes overdag werkt het ook nket helaas.  

  Lynnjuni
  Bijdrager
  #10493915 Quote

  Ohh wat lastig! Continu in de draagzak laten slapen lijkt me ook best pittig als mama overdag.
  Voor deze leeftijd kan ik je geen tips geven.
  Miss zou je een slaapcoach kunnen proberen. Je hebt er ook veel die Instagram hebben en daar kun je wellicht ook gratis tips tussen vinden!?


  Esrada
  Bijdrager
  #10493993 Quote

  Mijn zoontje wilde tot een maand of 5 ook alleen maar wiegend (in mijn armen, lopend) in slaap vallen, en ik kon hem steeds moeilijker wegleggen. Ben er op een bepaalde dag abrupt gewoon mee gestopt, ik was er klaar mee en raakte helemaal op.
  Meerdere dingen geprobeerd idd, gecontroleerd huilen, naast hem blijven, fedde&kees lakentje… Dramatisch en veel frustraties…
  Ik vertelde het bij het consultatiebureau en kreeg toen hulp aangeboden van een verpleegster die daar soort van gespecialiseerd in is. Die kwam op huisbezoek en heeft mij ontzettend geholpen.
  Altijd hetzelfde bedritueel, kamer donker en bed leeg helpt goed. Verder heb ik hem zo zelf leren slapen:
  In bed leggen, duidelijk slaap lekker zeggen, je gaat nu slapen, mama is er als je haar nodig hebt, hier heb je je speentje, white noise etc, kusje en weglopen. Uiteraard gaat hij de eerste keren krijsen. Die vrouw vertelde mij dat je hem 2 minuten kan laten huilen, en daarna wanneer je wil naar binnen kan om even te troosten. Dit kan meteen na 2 minuten, of 5 min of wanneer je wil. Huilen hoort erbij en kan goed zijn, dat is hun manier van spanning ontladen.
  Het troosten is heel simpel, speentje weer geven en sussen, niet praten of oogcontact want dan wil hij juist opgepakt worden en spelen. Dan weer weglopen. Mijn baby draait alle kanten op dus ik zet hem dan weer even recht in het bedje ook. Hij draait altijd naar zijn buik, maar dat is hoe hij slaapt dus ik draai hem niet meer op de rug.
  Dit duurde bij mij de eerste dagen 20/30/45 minuten met veel huilen. Nu 3 weken verder zijn er zelfs dagen waarop hij gewoon niet huilt en binnen 10 minuten slaapt. Andere dagen ligt hij een half uur te spelen en te kletsen voordat hij toegeeft om te slapen. En dat is niet erg. Op die manier rusten ze ook enigszins uit.
  Ik heb nu zijn ritme goed door, wanneer het juiste moment is om hem in bed te leggen, dat helpt ook.
  Hoop dat je hier wat uit kan halen, zo een zware baby hele dag wiegen en dragen is niet te doen.


  Sammetjeh
  Bijdrager
  #10494007 Quote

  Ik ga het proberen. 2 minuten lijken wel een eeuwigheid als je er midden in zit haha. Maar hij begint ook vaak al te huilen zodra ik overdag ze kamer binnen kom 😔 dan wil ik hem niet huilend in ze bedje leggen want dan weet ik dat het zo en zo niet gaat werken. Maar als hij wel rustig is, ga ik het zeker proberen. Inderdaad even kletsen en of spelen is niet erg. Fedde en kees lakentje en slaapzak hebben we ook geprobeerd, was ook geen succes. Als hij dan sliep en we deden het lakentje dicht ritsen werd hij daar weer wakker van haha. Thnx voor de tip, 😁


  Esrada
  Bijdrager
  #10494144 Quote

  Ja 2 minuten kan heel lang zijn! Andere slaapmethodes gaan uit van 5 minuten en opbouwen naar 10 of 15 minuten zelfs!! Dus 2 min is te doen haha

  Misschien wordt hij de komende dagen rustiger als het consequent wordt gedaan, bedritueel en in bed leggen etc, dan went hij. En als hij een goed slaapritme krijgt komt er in ieder geval rust, dat is bij mij de ervaring.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct