Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Alleenstaand studerende moeder

 • Auteur
  Berichten
 • #10411804

  Hoi Allemaal,

  Zijn hier alleenstaande zwangeren of misschien studerende moeders met een baby die hun verhalen met elkaar willen delen? Of als je werkt ipv studeert is je verhaal ook welkom natuurlijk. 

  Ik ben momenteel 5,5 week zwanger en mijn vriend heeft mij verlaten. Het vooruitzicht is niet dat hij terug komt. We wilden een kindje en we zouden samen goed kunnen rondkomen van zijn salaris en mijn studiefinanciering en spaargeld. Nu moet ik rekening houden met een situatie waarin ik fulltime studeer, een baby krijg en alleenstaand ben. Ik heb het heel erg moeilijk met de situatie maar ik probeer sterk te blijven voor mij en de baby.

  Indien er animo voor is zouden we ook een whatsappgroep kunnen starten. Voor nu zou ik het al heel fijn vinden wat kracht te halen uit jullie verhalen. 

  liefs <3


  Rcl
  Bijdrager
  #10411859 Quote

  Ik stuurdeer ben jong moeder doe via nti thuis straks stage lopen je heb recht op toeslag


  mommmmmy
  Bijdrager
  #10411885 Quote

  Ik ben een jonge moeder (25 jaar) van een dochter van 1,5 en ben zwanger van de tweede, 14 weken. Ik doe een hbo bachelor (ong. 25 uur per week) en heb daarnaast nog een baan (12 uur per week) en natuurlijk huishouden etc. Mensen verklaren mij voor gek maar het is echt te doen! Ik heb 3 dagen opvang voor de kleintjes en de rest doe ik vooral s”avonds of in het weekend als de kleine even slaapt. Ja het is een druk bestaan en ja het is pittig, maar als je iets wilt dan kan je het! Als ik straks ga bevallen heb ik tijdelijk even iets minder vakken en kan ik wat rustiger aan doen. Na 1,5 maand na de bevallig ga ik weer volledig alles oppakken, zodat ik zo min mogelijk vertraging oploop. Even je studie op hold zetten zodat je rustig van je kleintje kan genieten is ook geen schande hoor, doe waar je je goed jij voelt. Wss heb je wel recht op uitkeringen etc. Laat je daarom goed informeren. Heel veel succes, je kan dit!

  #10412377 Quote

  @mommmmy @rpl Bij mij gaat het echt om een voltijd studie. Vind het dus best heftig maar gelukkig willen ze wel meedenken. Ik ben juist bewust opnieuw gaan studeren afgelopen jaar omdat ik niet gelukkig ben ik de richting waar ik voor gestudeerd heb.

  Ik ga wel proberen te regelen dat ik in ieder geval 1 dag geen les of alleen een online les heb maar de andere dagen zullen dan ook vrij vol zitten met lessen. Ongeveer de helft van mijn lessen zijn privé 1 op 1 lessen, dat bied wat perspectief met plannen. 

  de toeslagen heb ik inderdaad gevonden, best wat te vinden nog. 


  Celeste g
  Bijdrager
  #10412518 Quote

  Ik ben ook alleen staande, fulltime baan en nu 25 weken zwanger, vond het in het begin ook echt lastig maar heb gelukkig veel steun van familie en vrienden! Het komt goed!


  welpjesmama
  Bijdrager
  #10412550 Quote

  Ik weet niet hoe je/jullie nu wonen, maar het is belangrijk op tijd goede huisvesting te zoeken. 

  Daarnaast inderdaad toeslagen aanvragen en inschrijven op een kinderdagverblijf, zodat je je studie af kunt maken. Waarschijnlijk hoef je daar maar een erg kleine bijdrage voor te betalen.

   

  En, als je vriend het kindje wel wil erkennen: maak nu duidelijke afspraken over de financiën, zodat je kindje straks ook kan studeren. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10414183 Quote

  @celeste Bedankt voor je lieve woorden. Ik heb helaas ook niet zo hechte directe familie en vrienden waar ik hulp van kan verwachten. 1 dag kan ik waarschijnlijk wel opvang bij oma regelen. 

  @welpjesmama Ik heb een koopappartement op mijn naam dus daar hoef ik mij geen zorgen over te maken gelukkig. En sparen voor het kindje voor later pak ik weer op na m’n studie. De vader gaat het kindje niet erkennen maar moet natuurlijk wel gewoon alimentatie betalen dus dat kan ik ook sparen voor het kindje. Dankjewel voor de tip van het kinderdagverblijf, de wachttijden zijn hier inderdaad heeeel erg lang. En volgens de berekening zou ik inderdaad geen eigen bijdrage hebben, bizar die bedragen! Ik heb vanmiddag al een rondleiding. Ben benieuwd! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct