Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Alles Geprobeerd Spruw

 • Auteur
  Berichten

 • Cato-Roos
  Bijdrager
  #10610970

  Al sinds mijn kindje twee weken is (ze is nu 3 maanden), hebben we last van spruw. Zij lijkt er geen last van te hebben (ze drinkt over het algemeen goed) maar ik wel. Eerst op m’n tepels maar inmiddels vooral stekende pijn in m’n borst (of is het normaal dat te voelen bij toeschietreflex? Dit gebeurt ook buiten voedingen om bijvoorbeeld als ik onder een warme douche vandaan kom, dan lekken mijn borsten inderdaad ook). Ik heb zo’n 6 weken gesmeerd met Miconazol en mijn baby heeft Nystatine, één dosering Fluconazol (dat hielp een paar dagen maar mochten we niet langer geven) en nog een ander middel gehad. Allemaal met te weinig effect. Inmiddels smeer ik al meerdere weken met kokosolie. Zowel bij haar als bij mezelf. En sinds een week heb ik ook Fluconazol capsules. Mijn kindje heeft nog altijd een witte tong. Het liefst geef ik haar geen medicatie oid meer aangezien ze al veel gehad heeft en het niks heeft geholpen. Ze daarmee wel steeds allerlei geneesmiddelen binnen..

  Ik lees online over een Candida dieet. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Mag je bijvoorbeeld helemaal geen suikers meer (bijna niet te doen lijkt me) of moet je bijvoorbeeld alleen snoep, frisdrank etc schrappen uit je eetpatroon?
  Ik heb van Gentiaan Violet gehoord maar lees daar wisselende dingen over qua veiligheid. Ook van zaken als cranberrysap twijfel ik of het gebruikt mag worden bij baby’s. Ik hoop heel erg op iemand die een soortgelijke situatie heeft meegemaakt en HET advies voor me heeft. Is er in dit stadium nog kans dat de spruw vanzelf overgaat? Ik word er helemaal GEK van. Ik hoop dat jullie met me mee willen denken.

  Wat we verder allemaal doen/gedaan hebben:
  -Elke dag speen uitkoken
  -Bij gebruiken kolf alles uitkoken
  -Voor elke voeding schone doeken gebruiken
  -Alles wassen op 60graden
  -Elke voeding schone zoogcompressen gebruiken


  Essil
  Bijdrager
  #10610971 Quote

  Als alles na zoveel maanden niet werkt, is het waarschijnlijk iets anders. 

  Spruw behoort zelfs zonder medicatie binnen die periode wel over te zijn.

  Tenzij er sprake is van kruisbesmetting met een derde persoon?


  RS
  Bijdrager
  #10610975 Quote

  Misschien even stoppen met borstvoedig? Aangezien het ook aan jouw tepels zit en dan de medicatie proberen. Huelp bij ons we maar gaf ook geen borstvoeding


  Essil
  Bijdrager
  #10610976 Quote

  Misschien eens contact opnemen met een lactatiekundige, die is gespecialiseerd in borstvoeding.


  AnoniemJP
  Bijdrager
  #10610977 Quote

  Onze dochter heeft ook meerdere keren spruw gehad en we kregen het gewoon niet weg! Na meerdere kuren nystatine over gegaan op de daktarin gel (is vanaf 6 maand) maar wij kregen het mee toen ze 7 weken was van de kinderarts (spruw speelde al vanaf de kraamweek). Ze kreeg flesvoeding en ik zelf ook meerdere küren flucanozol. Na 2 dagen daktarin de spruw gedag gezegd! Nooit meer terug gekomen. 


  RJKB
  Bijdrager
  #10610979 Quote

  Ik dacht ook maanden dat mijn kind spruw had. Consultatie arts gaf na 3 maanden aan dat mijn dochter melkaanslag op haar tong had en ik een sterke toeschiet reflex. Geen spruw. Stop niet met bv, dat gaat ten koste van je productie.  Stop met medicatie en laat het vanzelf overgaan(wie weet is het geen spruw)…. 

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  Cato-Roos
  Bijdrager
  #10610981 Quote

  @Essil: Vergeten te vermelden. Lactatiekundige ook al meermaals geconsulteerd 🥲 Word van het kastje naar de muur gestuurd door huisarts, cb, lactatiekundige… iedereen bedoelt het goed maar ik heb er er weinig aan.

  @RS: Ik heb nu geen last van m’n tepels omdat ik maar blijf smeren! Ik durf niet zo goed meer te stoppen… 

  @AnoniemJP: Ik lees inderdaad ook over die gel. Jullie hebben dat dus door de kinderarts voorgeschreven gekregen. Misschien moet ik een doorverwijzing vragen bij de huisarts. Ik durf alleen bijna niet meer te hopen dat het werkt… en ze heeft al zoveel gehad. Ik wil haar liever niet nóg iets geven dat misschien weer niet helpt. Maar tegelijkertijd zal alleen mezelf behandelen (en haar met kokosolie) ook niet goed genoeg zijn vrees ik. 

  @RKJB: Maar ik kan de aanslag niet wegvegen… het blijft zitten. Ik lees dat het dan spruw moet zijn? Had jij ook ‘pijn’ bij je toeschietreflex? En ook soms random op de dag? Dus niet alleen maar bij het voeden? Bij mij voelt het net alsof iemand even in mijn borsten knijpt    

  Dank voor jullie reacties 🙂


  RJKB
  Bijdrager
  #10610992 Quote

  Ik kon de melkaanslag ook niet wegvegen. En ja ik herken echt de steken bij de toeschietreflex.  Ook zomaar tussendoor. Ik denk dat ik mezelf overtuigde dat het spruw moest zijn, maar het was niet zo. Ik kan natuurlijk jou situatie niet inschatten, maar wil mijn verhaal delen dat je dus overtuigd kan zijn maar het niet zo is 🙂 veel sterkte 


  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10610997 Quote

  Ik heb wel positieve dingen gehoord over gentiaalviolet als de reguliere medicatie niet werkt. Wat had je er voor nadelen van gelezen? Behalve het paarse mondje 😆

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen