Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Als Lesbisch Stel Een Donor Zoeken

 • Auteur
  Berichten
 • #10245410

  Lieve mede-lesbische stellen of heterostellen die geen kinderen kunnen krijgen,

  Waar letten jullie op bij het zoeken naar een donor?

  Waar moet hij aan voldoen en wat kan je allemaal verwachten van zo’n 1e kennismaking?

   


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10245520 Quote

  Ik ben heel blij dat wij (hetero stel) geen donor nodig hebben, maar ik zou zeggen looks (ik persoonlijk zou een donor willen die een beetje op mijn partner lijkt), intelligentie, hobbies en normaal gedrag hahaha? Maar ik denk dat ik ook wel een bepaalde klik zou willen. Vriendschap is niet nodig, maar wel wederzijds begrip als je begrijpt wat ik bedoel?

  Vraag ook naar medische (familie)geschiedenis. Zitten er bepaalde ziektes in zijn familie?

  Ik weet natuurlijk niet of jullie de donor een bepaalde rol binnen jullie gezin willen laten spelen, maar dan zou een klik helemaal belangrijk zijn denk ik.

  Heel veel succes met het zoeken naar een geschikte donor!! Lijkt mij een erg spannende periode! Ik hoop dat er nog meer antwoorden komen. Hopelijk van stellen met ervaring!


  SBJ
  Bijdrager
  #10245633 Quote

  Ik zou ook bedenken in hoeverre je wil dat hij betrokken wordt bij de opvoeding van jullie kind. Of hij wellicht geïnteresseerd is om te helpen bij een 2e of 3e kind (als jullie dat zouden willen).

  En of hij verder nog meer kinderen heeft/donor is voor andere stellen.


  gebruiker118958
  Bijdrager
  #10245734 Quote

  Sowieso de gezondheid van je donor. Dat er geen erfelijke ziektes in de familie zitten enz. En probeer een aantal keer met elkaar af te spreken. Dan leer je iemand beter kennen. Opleiding zegt niks hebben wij bemerkt. Hoog opgeleid kan een heel slecht karakter of sociaal heel slecht zijn. En laag opgeleid kan bv door dyslexie niet verder zijn gekomen , maar heel sociaal zijn en nog slim zijn ook. Hebben wij meegemaakt uit ervaring met vrienden van ons die een donor hebben. Maar voor hun was afspreken echt fijn. Daardoor wisten ze zeker dat ze die donor wouden. 

   

  Donor gaf aan dat het kind mocht weten wie hij was, maar niet al te aanwezig in het leven wou zijn. Om het jaar op een verjaardag ofzo. Maar niet als ‘oom’ in het leven ofzo. Maar die afspraken kunnen bij iedereen anders zijn. Wat voor jullie goed voelt.

  Heel veel succes ermee. En we wensen jullie veel geluk en wijsheid met het zoeken van een goede donor 💋

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct