Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Amandelen Verwijderen

 • Auteur
  Berichten
 • #10580614

  Hallo ouders,

  Recent zijn we met onze dochter van 4 jaar bij de kno-arts geweest. Ze heeft vergrote keel amandelen.
  Ze ademt erg hard als ze slaapt, snurkt regelmatig en heeft soms korte ademstops. Ze slaapt op zich goed (goed in en vaak wel door), soms ook wel wat onrustig en langere tijd wakker. Ze oogt op zich niet moe maar heeft overdag wel bijna continu de duim in de mond (als wij dit niet voorkomen) en kan dromerig of juist druk zijn. Naar mijn idee zou dit kunnen komen door vermoeidheid. Eten gaat vaak traag en wat ze eet niet veel. Ze is een aantal keren wakker geworden met hoofdpijn wat na een tijdje wegtrok.

  De kno arts ziet op zich wel aanleiding de amandelen te verwijderen maar is er ook terughouden in aangezien het wel een ingreep is onder narcose. Ik vind het lastig te voorspellen welke invloed het gaat hebben op slapen en daarmee vermoeidheid.

  Iemand ervaring hiermee bij een kind van rond de 4? Welke klachten waren aanleiding voor de ingreep en welk effect had het? En hoe was de ingreep zelf en het herstel?

  Heel erg bedankt alvast voor een reactie!


  Karo
  Bijdrager
  #10580778 Quote

  Hi, 

  Onze beide dochters hadden met 3 jaar de neus amandelen laten verwijderen. De klachten die je beschreef hadden zij ook. Veel snurken tijdens het slapen, overdag erg moe en weinig/langzaam eten. De ingreep viel reuze mee en van de narcose hebben ze geen last gehad. Zelfs dezelfde dag gingen ze alweer eten. Natuurlijk zijn neusamandelen anders dan keelamandelen, maar wou in ieder geval aangeven dat de narcose en de ingreep mee vielen.

   

  Sterkte voor je meisje.

  #10580852 Quote

  Dank voor je reactie en fijn om te horen dat het bij jullie dochters mee viel! 


  Essil
  Bijdrager
  #10580920 Quote

  Het verwijderen van de keelamandelen is alleen nodig bij een chronische ontsteking. Dit kan achterhaald worden met bloedonderzoek.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct