Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Angst babysterfte

 • Auteur
  Berichten

 • C-hof
  Bijdrager
  #5693387

  Hallo allemaal,

  ik ben nu 18+5 weken zwanger. Het is mijn eerste zwangerschap en ik ben met een banentekort zwanger geworden. Volgende week heb ik mijn 20 weken echo. Hier maak ik mij niet eens zoveel zorgen over, maar ik ben vooral bang dat onze baby dood wordt geboren. Ik weet niet hoe ik aan dit gevoel kom.  Afgelopen jaar zijn er 7 vrouwen die ik ken bevallen van een gezond kindje, dan ben ik wel weer gerust gesteld, maar daarna denk ik weer ‘ het gaat toch een keer bij iemand mis?

  Hebben hier meerdere vrouwen last van?

  groeten,


  Bloempje27
  Bijdrager
  #5693610 Quote

  Hey!

  Heel herkenbaar. Ik heb het ook gehad. Bij ons in de familie zit het echt in de genen, angststoornissen. Ik was altijd bezig met: bloed ik niet? Heb ik wel genoeg klachten? Voel ik het genoeg? Groeit het wel? Overleeft het de bevalling? Het gaat vast mis bij mij?

  Ik zag mezelf al in allerlei nare doemscenario’s. Pff… om gek van te worden.

  Als je heel erg piekert en veel controleert is het wel goed om goede psychologische hulp te zoeken. Je hebt moeite om de controle los te laten. Op het moment dat je weer in de angst zit, moet je eens letten op je gedachten. Het is altijd: ‘misschien, maar als, stel je voor… ‘ Als je alert bent op deze gedachten dan kun je ze tackelen. Probeer deze gedachten niet uit te denken, zet er een positieve voor in de plaats. ‘Straks mag ik mijn baby vasthouden.’ ‘Wat zal het een prachtig kindje zijn!’ Laat de negatieve gaan en zoek veel afleiding als ze maar blijven komen. Hierbij kan een piekerkwartier helpen. Elke dag van bijv 7 tot 7:15 na het avondeten. Dan schrijf je alle piekeringen op en de rest van de dag moet je het uitstellen tot het piekerkwartier.

  Wij hebben hier drie gezonde kinderen rondlopen, geboren na gezonde zwangerschappen en voorspoedige bevallingen. Dus denk niet dat dit bij jou dan wel niet het geval zal zijn. De kans dat het goed gaat is nl veel groter.

  Heel veel sterkte!


  Roos Derooy
  Bijdrager
  #5693902 Quote

  Hoi mijn vriendin zit met een vraag

  ze is door de pil heen zwanger geraakt en ze moest er dus meteen mee stoppen ze is nog niet heel ver paar weekjes maar maar nu ze gestopt ik met de pilheeft ze een ontpil bloeding en is ze bang het vruchtje daardoor kan weggaan is dat zo ?

  mss kunnen jullie haar beetje geriststellen ik weet er niet veel van

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct