Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

“Angst” voor dweiltjes/vaatdoekjes

 • Auteur
  Berichten
 • #10276353

  Ik weet dat dit wellicht erg overdreven is, maar ik heb sinds enkele weken bijna een fobie voor vaatdoekjes ontwikkeld. Zelf vervang ik ze meerdere keren per dag, maar ik ben natuurlijk niet alleen maar thuis. Zo was ik bij de groenteboer en bij het afrekenen van mijn fruit zag ik een dweiltje naast de kassa liggen, dus naast (misschien wel tegen) mijn fruit. Geen idee hoe lang dat dweiltje daar al lag. Kan iemand mij geruststellen: ik was mijn fruit en eet eigenlijk nooit de schil op, zou het dan toch kunnen dat ik een risico op (lysteria)besmetting loop?

   

  #10276354 Quote

  Ik heb ook sinds de zwangerschap en fobie voor bacteriën. Als je je fruit goed wast onder stromend water en zelfs schilt (ik spoel het daarna nog eens af) dan zou je eigenlijk veilig moeten zitten. Ik zeg nooit 100%, want ik blijf ook onzeker, maar so far so good en ik heb ook nog een zeer gevoelige maag.

  #10276360 Quote

  Oef, dit is wel héél extreem, je bent kwetsbaar in je zwangerschap maar ook weer niet zó kwetsbaar! Je hebt die vaatdoekjes niet in je mond gehad en je hebt je fruit goed gewassen: geen zorgen maken dus.

  Kans op besmetting is klein, kijk anders even op Voedingscentrum bij informatie over Listeria.

  Probeer te ontspannen! Onrust en spanning is ook niet goed voor jou en je kindje.

  Vervelend dat je je zoveel zorgen maakt! Als je er last van blijft houden zou ik even contact op nemen met je huisarts mbt je fobie.

  #10276366 Quote

  Ik vind dit ook heel extreem. Zou het even aankaarten ook als het aan blijft houden.

  Voor nu hoef je je volgens mij geen zorgen te maken. Als je hygienisch te werk gaat, hoef je geen zorgen te maken. Handen wassen, doekjes regelmatig verversen, schone snijplank en dergelijke zijn echt voldoende.


  Happybee
  Bijdrager
  #10276394 Quote

  Zo’n vaart ze het allemaal niet lopen. Ik schil mijn fruit niet altijd en ben het ook wel eens vergeten te wassen… komt heus goed! 

  Zoek hulp als je je zo extreem druk blijft maken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct