Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Angst Voor Inleiden

 • Auteur
  Berichten

 • Snoezepoes
  Bijdrager
  #10531359

  Ik ben 41+1 week zwanger en bang dat ik ingeleid moet gaan worden, wegens de vele nadelen. Het protocol schrijft natuurlijk inleiden voor bij 42 weken. Heb al het natuurlijke al geprobeerd.

  Zijn er mensen waarbij inleiden niet tot erge bevallingen hebben geleid, die het zonder pijnstilling etc hebben kunnen doen?


  BCW
  Bijdrager
  #10531360 Quote

  Ik ben niet ingeleid maar wel een zware bevalling gehad met een ruggenprik, antibiotica en uiteindelijk een keizersnede met daarna nog complicaties.. er zijn genoeg bevallingen die natuurlijk beginnen die niet makkelijk gaan en bevalling die ingeleid worden die gewoon vlot verlopen. Ik zou proberen me niet bang te laten maken door alle horrorverhalen die je hoort en gewoon te vertrouwen op de kennis en kunde van de zorgverleners!


  Famke87
  Bijdrager
  #10531362 Quote

  Ik ben met 39.6 weken ingeleid omdat ik langdurig gebroken vliezen had. Ik hoefde geen ballonnetje omdat ik al iets insluiting had. Toen de weeenopwekkers startte, begon de bevalling vlot. Ik vond het prima te doen, grootste verschil is dat de weeen er ‘opeens’ zijn. Mijn bevalling duurde van begin tot eind ongeveer 11 uur. Geen pijnmedicatie of iets dergelijks.


  JannekeN
  Bijdrager
  #10531363 Quote

  Afgelopen november ben ik ingeleid. Ging heel goed! Geen complicaties door het inleiden, nauwelijks bloedverlies en geen hechtingen. Dus het kan zeker!


  Marrrr
  Bijdrager
  #10531367 Quote

  Ingeleid ivm corona, prima bevalling gehad, zou het zo weer doen!


  BeKor
  Bijdrager
  #10531373 Quote

  Ik ben ingeleid met 42 weken middels medicatie. Een dag later konden ze mijn vliezen breken, een uur later gestart met weeënopwekkers. Uiteindelijk een ruggenprik gekregen vanwege been weeën die ik niet goed op kon vangen, waardoor de ontsluiting niet vorderde. Duurde al met al 14u maar kijk er zeer positief op terug, terwijl ik ook het liefst niet ingeleid wilde worden.

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

  Reo
  Bijdrager
  #10531381 Quote

  Ik was er ook bang voor maar heb ook genoeg goede verhalen gehoord, waar alles heel rustig verliep.. dat stelde mij gerust.. je weet toch nooit hoe het loopt..
  Ik had een afspraak gemaakt voor inleiden, alleen wilde de verloskunde nog een keer proberen te strippen.. dat heeft uiteindelijk ervoor gezorgd dat ik alsnog natuurlijk bevallen ben.. die weeen waren er ook opeens paar uur later en dat was meteen een weeenstorm en na 2 uur was mijn kindje er.. geen tijd meer om pijnstilling te krijgen dus dat was ook een korte pijnlijke bevalling.. misschien als ik een inleiding had gehad dat het rustiger op gang was gekomen.. maar dat weet je nooit.
  Proberen het maar af te wachten en als het zo is, is het zo..


  Junidochter
  Bijdrager
  #10531388 Quote

  Ik ben 2 x ingeleid ruim voor de 40 weken middels ballon, vliezen breken en infuus met weeën opwekkers. Beide keren vlot bevallen binnen 4u en de bevalling als prettig ervaren. Heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal hoe het is om ‘spontaan’ te bevallen.


  Ma Belle
  Bijdrager
  #10531398 Quote

  Ik wilde alleen maar even reageren met dat ik het super goed vind dat je hier om positieve inleidingservaringen vraagt. Dat zal je zeker sterken in de rust en vertrouwen. 

  Ik heb me slecht voorbereid op mijn inleiden (lees; ik weigerede tot 41.6 te geloven dat ik niet binnen termijn zou bevallen) en heb mijn inleiden juist door de slechte voorbereiding echt als traumatisch en als falen ervaren. 

  Dus zorg dat je je goed inleest over de verschillende stappen. En als ik achteraf 1 ding anders zou hebben gedaan is het meer verschillende houdingen zoeken om weeen op te vangen en te persen. 

  Ik heb geen spijt gehad van de ruggenprik. De kunstmatige oxytocine passeert de hersenbarriere minder goed waardoor je weeen veel harder binnenkomen en je minder natuurlijk pijndemping ervaart. Maar je jou ook in de beginfase misschien daardoor juist voor remifentanyl kunnen kiezen om te weeenpijn niet geheel weg te nemen (en ook je vermogen om te lopen) maar puur de toppen van de pijn. 

  Heel veel succes, maar ik duim nog harder voor je dat je kleintje zich vanzelf aandient! 

  Oh en heeeel misschien zou je nog castor olie (wonderolie) kunnen proberen, een paardenmiddel lees ik waar je ook erge darmkrampen van krijgt, maar de verlosmoeder op YouTube geeft aan dat uit onderzoek blijkt dat 50% van de vrouwen binnen 24 uur na het nemen van die olie bevalt. 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct