Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Angsten

 • Auteur
  Berichten

 • DMP
  Bijdrager
  #10315687

  Hoi, wij hebben een dochter van bijna 10 maanden. Nu heb ik tijdens mijn zwangerschap te maken gehad met een, voor mij, heel zwaar verlies waar ik totdat m’n dochter 2 maanden was eigenlijk pas “last” van kreeg. Blijkbaar begon toen mijn rouwperiode pas. Nu is ze 10 maanden en heb ik een enorme angst om haar dus te verliezen als t ware. Ik heb ontzettend veel moeite om haar bij opa/oma achter te laten. Niemand mag met haar in de auto behalve ik. Rondje fietsen met opa vind ik verschrikkelijk, etc. Is dit gewoon een moedergevoel of schuilt hier toch nog wat rouw achter waar ik misschien beter over kan gaan praten met een specialist? 

  #10315753 Quote

  Mij klinkt het als angsten die verder gaan dan gemiddeld. Maargoed, ik ben dan ook geen expert. Mijn kinderen komen heel graag bij opa en oma. Ik laat ze daar ook met gerust hart achter. Achterlaten bij kdv wel met gemengde gevoelens, ook al weet ik rationeel wel dat het daar goed gaat. 

  Ik zou iedereen wensen om gesprekken te voeren met iemand wanneer je een zwaar verlies/trauma oid mee hebt gemaakt. Ik denk dat het alleen maar goed kan doen om met iemand daarover te spreken. Baat het niet dan schaat het niet. 😉 Succes!

  #10315801 Quote

  Heftig hoor! Ik zou er zeker met iemand over gaan praten 


  Man van M
  Bijdrager
  #10318995 Quote

  Zoals hier al wordt gezegd: praten helpt. Ik ben zelf bekend met een angststoornis. Het heeft mij geholpen om over mijn angsten te praten. Praat er in ieder geval met je huisarts over (dat is sowieso stap 1)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct