Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Angststoornis na bevalling

 • Auteur
  Berichten

 • Chantal Selder
  Bijdrager
  #10400757

  Hallo meiden,

  Ik ben hier al lange tijd niet meer geweest.Maar ik vroeg me af of hier nog meer meiden zijn die na de bevalling een angststoornis hebben overgehouden, dit is bij mij dus het geval.Tijden mijn zwangerschap had ik veel last van hyperventilatie maar na de bevalling kreeg ik dus heel veel last van angst.

  Ik slik hier ook medicijnen voor ik blijf erbij dat het te maken heeft met de spoedkeizersnee al zegt iedereen dat jet niet zo is (dokter,ziekenhuis,psycholoog,psychiater)ik ben daar al allemaal geweest met mn angststoornis.

  Ik hoop dat er meer meiden zijn waar ik mee kan praten.

  #10400761 Quote

  Ik had het al voor mijn zwangerschappen. Is er iets wat je wil weten?

  #10400830 Quote

  Bij mij is het ook heel heftig geweest na mijn bevalling. Tijdens mijn zwangerschap overigens ook, ik had tegelijkertijd met mijn zwangerschap een flinke burn-out, wat verschillende angsten triggerde: sociale angststoornis, paniekstoornis en agorafobie (wat zich bij mij vooral uitte in angst voor onbekende plekken).

  Ik denk dat het vooral te maken had met een flinke disbalans in mijn hormonen, getriggerd door 2 heftige lichamelijke gebeurtenissen tegelijkertijd. Al zijn onzekerheden en angsten wel een kwetsbaarheid die ik al vanaf mijn puberteit heb ontwikkeld.

  Ik slikte altijd al teunisbloemolie en magnesium buiten mijn zwangerschappen om en ik heb deze op een gegeven moment opgehoogd en ik ben er monnikspeper bij gaan slikken. Daardoor zijn mijn hormonen weer gestabiliseerd en heb ik geen paniekaanvallen meer (wat voor mij het meest verlammend was van alle angststoornissen)

  Ik las op internet dat postpartum paniekaanvallen een soort zusje is van de postpartum depressie en postpartum psychose, alleen dat hier weinig over gesproken wordt. Maar je loopt er natuurlijk niet mee te koop dat je paniekaanvallen hebt en meestal kunnen we dat heel goed voor onszelf houden, dus misschien ligt daar ook het gebrek aan erkenning 🤷‍♀️


  MamavnKane
  Bijdrager
  #10400863 Quote

  Hai hai, ik had voor mijn zwangerschap al een angststoornis. Hele zwangerschap bang geweest om aanvallen te krijgen. Niet gebeurd. Al 5 jaar nergens geen last meer van gehad. Tot 5 dagen na de bevalling. Ik had een ongeplande keizersnede en deze heeft een grote klap gegeven. Gelukkig ken ik na 24 jaar de signalen erg goed dus op tijd aangepakt. Heb nu kruidendruppels voor hormoonbalans. T gaat nu weer goed. Mijn kleintje is nu bijna 11 weken

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct