Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Anticonceptie 2

 • Auteur
  Berichten
 • #10412821

  Lieve mama’s, 

  Ik heb eigenlijk 2 vragen. 

  Ik zal in het kort mijn situatie uitleggen. 

  Ik heb 3 kindjes, en heb sinds kort voor de 2e x een koperspiraal laten plaatsen (noodspiraal). 

  Ik ervaar het deze x als zeer onprettig (heb hem nu 2 maanden). Ben bijna 3 weken van de maand ongesteld, zit onder de pukkeltjes, en lig regelmatig te creperen van de menstruatie pijn(ik ben erg kleinzerig😂🙈)

  Ik heb eerder een koperspiraal gehad toen ervaarde ik niet deze problemen zo heftig, zijn er andere vrouwen die dit ook hadden aan het begin? Wordt het beter na verloop van tijd, vooral de puistjes vind ik meer dan vervelend en dat moet wel overgaan anders is dit geen optie voor mij. Ervaringen? 

  Hierdoor zit ik dus na te denken over andere soorten anticonceptie, helaas is mijn relatie sinds kort over en heb ik geen gemeenschap, en ben dat voorlopig ook niet van plan ik zou dus ook zonder kunnen voor nu. 

  Wat mij tegen houd de spiraal meteen eruit te laten halen is dat het natuurlijk wel een goede (hormoon vrije, ja dat heeft mijn voorkeur!) anticonceptie is, die wel 10 jaar kan blijven zitten en ook niet gratis was. 

  Ik zit mij nu te verdiepen in klemmetjes op je eileiders, maar zie dat dat lang niet altijd onomkeerbaar meer is? 

  Ik heb natuurlijk al 3 kinderen, maar ben pas 26 en wil de optie om ooit nog zwanger te worden nog niet definitief uitsluiten. 

  (ik weet dat ik dit waarschijnlijk beter met de gynaecoloog /HA kan bespreken – maar wat zijn jullie ervaringen en meningen over klemmetjes op je eileiders? 

  Daarnaast ben ik ook benieuwd wat voor anticonceptie middelen er nog meer zijn. Ik wil geen hormoon anticonceptie, volgens mij blijft dan alleen de koperspiraal en het condoom over? Of zie ik iets over het hoofd? 

  De reden dat ik geen hormoon anticonceptie wil is omdat ik dus erg gevoelig ben voor puistjes ik heb met verschillende soorten van de pil hier slechte ervaringen mee en ook de Mirena spiraal zat ik van onder de puistjes🙈. (dit ondanks dat de pil juist zou helpen bij puistjes, bij mij dus blijkbaar niet) 

  Benieuwd wie er tips of ideeën voor mij heeft. Alsvast heel erg bedankt mama’s 😘😘

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct