Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Anticonceptie 3

 • Auteur
  Berichten
 • #10420283

  Hoi mama’s! Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen wat betreft anticonceptie. Ik heb altijd de pil geslikt maar vond de hoeveelheid hormonen die je hiervoor slikt veel en niet prettig. Nu heb ik gelezen over de prik pil en een spiraal (koper en hormoon). Hebben jullie tips/ervaringen?


  MoesjeSharel
  Bijdrager
  #10420298 Quote

  Ik ben na jaren zoeken en wisselen tussen verschillende vormen van anticonceptie uitgekomen bij de Mirenaspiraal. Heel tevreden over. Het indoen is niet bepaald prettig, maar daarna ben je wel bijna 5 jaar niet ongesteld en weinig last van hormonen. In elk geval: zo gaat het in mijn geval. Ook bij de Mirena hoor ik wel andere verhalen, maar over het algemeen wel positief.


  Dpl
  Bijdrager
  #10420305 Quote

  Ik heb al jaren een koperspiraal, heel tevreden mee. Omdat ik behoorlijk last had van de hormonen in de pil durfde ik een hormoonspiraal niet aan, daarom gekozen voor een optie zonder hormonen.

  Ik vond het inbrengen goed te doen (zeker na zwangerschap en bevalling, daarvoor wel wat gevoelig). Daarna 5 jaar geen omkijken meer naar. 

  Na het plaatsen van mijn eerste koperspiraal had ik een paar keer een behoorlijk heftige menstruatie, maar daarna werd het weer normaal. 

  Na verwijderen was ik ook meteen weer vruchtbaar, 3 weken na verwijdering positieve zwangerschapstest. 


  Christiana
  Bijdrager
  #10420326 Quote

  Ik heb 5 jaar de mirena spiraal gehad. Ik kan helaas niets zeggen over het inbrengen, omdat ze dit tijdens mijn roesje van de curretage hebben geplaatst, dus heb er niks van meegekregen. Maar ik ben er zo super blij mee geweest. Ik was gewoon 5 jaar niet ongesteld! Echt hemels. Ik heb ‘m in september eruit gehaald en was in december al zwanger. Maar in principe ben je direct vruchtbaar.
  Het eruit halen was zo gepiept.

  Daarvoor slikte ik altijd de pil, maar ben daardoor 2 x ongewenst zwanger geworden, terwijl ik die heel netjes slikte elke dag. Dus ik moest wel over op een andere conceptie en zodoende dus de spiraal. Vooral voor mirena gekozen omdat je dan dus niet meer ongesteld bent. Wat mij betreft echt een aanrader!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct