Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Anticonceptie keuze

 • Auteur
  Berichten

 • Ashh
  Bijdrager
  #10237504

  Hi!!

  Ik ben nu 39+3 weken zwanger van ons 1e kindje.

  Ik vraag me af welke anticonceptie je het beste kunt nemen als je besluit om over 1,5/2 jaar e.v.t. voor een 2e kindje te gaan.

  En wanneer begin je hier mee na de bevalling?

  Ik heb altijd aan de pil gezeten, maar weet niet of ik dit weer zou willen aangezien het wel weer even kan duren voordat het uit je lichaam is en je er toch best wat bijwerkingen van kunt krijgen.

  Ik hoor graag waar jullie voor hebben gekozen na jullie bevalling en waarom.

  Groetjes,

  Ashley


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10237506 Quote

  Direct na de bevalling hebben wij een poosje condooms gebruikt. 5 Weken na de bevalling was ik voor het eerst weer ongesteld. Precies 4 weken daarna was ik weer ongesteld. Ik zat dus gelijk weer in een goede cyclus. Toen ben ik weer gestart met de pil (9 weken na de bevalling dus) Gedurende die 9 weken condooms gebruikt.

  Ik heb 9 maanden de pil geslikt, en toen mijn dochter 1 jaar was weer gestopt met de pil om voor een tweede kindje te gaan. Ik was na 2 maanden alweer zwanger! 


  Babyfeb
  Bijdrager
  #10237509 Quote

  Hoi. Als je jouw lichaam goed kent werkt de sensiplan ook heel goed. Dan gebruik je niks maar neem je je temperatuur en let je goed op je afscheiding etc. Ook wel interressant omdat jij en je partner hiermee samenwerken.


  Babyfeb
  Bijdrager
  #10237510 Quote

  Hoi. Als je jouw lichaam goed kent werkt de sensiplan ook heel goed. Dan gebruik je niks maar neem je je temperatuur en let je goed op je afscheiding etc. Ook wel interressant omdat jij en je partner hiermee samenwerken.


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10237526 Quote

  Ik heb me er toevallig van de week in verdiept (nu 39+4 ;-)). Ik ga in principe voor de mini pil omdat ik borstvoeding hoop te gaan geven. De gewone pil raden ze dan af. Ik ga het nog wel even overleggen ook met de verloskundige.

  #10237528 Quote

  Ik ben toen ook aan de mini pil gegaan.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Galileo
  Bijdrager
  #10237539 Quote

  Mijn dochtertje is nu 9 weken, heb vorige week een mirena spiraal laten plaatsen. Deze had ik ook voor de zwangerschap, weinig last van, kan het niet vergeten en was bij mijn dochter na een maand zwanger. Nu bieden in het verleden behaalde resultaten geen enkele garantie voor de toekomst, maar dat is met een andere vorm van anticonceptie ook zo. Wat ik begreep os dat je niet elke pil ect. kan gebruiken icm borstvoeding, dat is bij de mirena geen probleem.


  Klijn
  Bijdrager
  #10237540 Quote

  Het hangt sowieso af van of je borstvoeding wilt geven inderdaad. Eigenlijk alle hormonale anticonceptie valt dan af, behalve de minipil (en nog iets dacht ik, maar dat ben ik even kwijt). Als je van plan bent na een jaar of 2 nog een kindje te willen krijgen, lijkt me een koperspiraal ook geen ideale oplossing. Wij gebruiken sinds mijn bevalling condooms, omdat ik nog steeds borstvoeding geef. Ik ga denk ik uiteindelijk weer gewoon aan de pil, omdat ik er weinig last van heb gehad, ook met het stoppen.


  BenB
  Bijdrager
  #10237605 Quote

  Ik zou dat na de bevalling even met je vk overleggen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct