Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Anticonceptie Na Bevalling 2

 • Auteur
  Berichten

 • MamaAnanas
  Bijdrager
  #10036919

  Hoi,

  M’n zoontje is 6 weken oud en ik vind het een prima moment om me in te lezen over de mogelijkheden mbt anticonceptie.

  Ik ben altijd aan de pil geweest en dat is altijd goed gegaan, daarom zou ik dat nu weer het liefst willen. Ik probeer nog altijd een balans te vinden tussen borstvoeding (of afgekolfde moedermelk) en kunstvoeding. Ik heb van de vk begrepen dat de normale pil invloed heeft op moedermelk. Dit loopt terug tot de productie uiteindelijk helemaal stopt. Ze vertelde over de mini pil dat wellicht een optie is, als ik vast hou aan de pil als anticonceptie. Wat me niet echt aanstaat is het feit dat je met de mini pil niet menstrueert. Dat vind ik toch raar. Een gezond lichaam hoort toch te menstrueren? Of ben ik onwetend?

  Ik vroeg me af hoe anderen hierover denken en wat voor anticonceptiemiddel jullie gebruiken.


  Elena-01
  Bijdrager
  #10036925 Quote

  Ik heb begrepen dat als je BV geeft de ‘normale’ anti conceptie pil niet meer mag slikken ivm de stoffen die hier in zitten  

  er bestaat wel een soort van vervanging pil. Ik zou gewoon even je huisarts vragen 


  Mdx
  Bijdrager
  #10036934 Quote

  Ik heb voordat ik überhaupt zwanger wilde worden erg veel last gehad van de bijwerkingen van de verschillende conceptiemiddelen met hormonen daarom ook verschillende soorten pillen gebruikt.. ik vond het eerst ook onnatuurlijk dat ik niet opgesteld zou worden bij een van de anticonceptiepil, maar zodra je hormonen gaat slikken is je menstruatiecyclus sowieso al niet natuurlijk meer vertelde mijn huisarts. De stopweek is geen “echte” menstruatie. Zoals hierboven ook al gezegd werd laat je informeren door je huisarts naar alle mogelijkheden en kijk wat het beste bij jou pas. Op anticonceptie.nl staat ook informatie.


  Demuis
  Bijdrager
  #10036947 Quote

  Zolang je bv geeft mag je niet aan de normale pil. Dit vanwege de hormonen  wat er in zit. De mini kan wel, het nadeel hiervan vind ik dat het alleen werkt als je het elke dag op hetzelfde tijdstip inneemt. Anders is het niet betrouwbaar. 

  Ik zelf heb gewacht tot dat ik gestopt ben met bv na 7 maanden. Dan maar met condoom.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct