Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Anticonceptie ná bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #10301634

  Hoi dames?

  korte vraag (persoonlijke) vraag!

  Welke anti conceptie gebruiken jullie na de geboorte van jullie kindje, en waarom hebben jullie deze gekozen? 

  Ik neig zelf naar het anticonceptie staafje, maar ben benieuwd naar jullie ervaringen en tips. Ook met het oog op borstvoeding. 😄 


  MevrBoes
  Bijdrager
  #10301635 Quote

  Ben 3 weken na de geboorte van onze dochter begonnen met de mini pil. Minste bijwerkingen i.v.m. borstvoeding. Vond het niks ( regelmatig doorbraakbloedingkjes die me onzeker maakten), gestopt met deze en gestart weer met de voor mij vertrouwde nuvaring.


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10301636 Quote

  In combinatie met BV kun je volgens mij alleen de minipil gebruiken. Dit ivm hormonen die je BV terug kunnen laten lopen. Hierdoor heb ik er zrlf voor gekozen voorlopig een condoom te gebruiken.

  #10301640 Quote

  Ik gebruik ook de minipil, ben wel tevreden. Ook hiervoor gekozen ivm borstvoeding.

  geen klachten, pas na 9 maanden iets wat leek op een beginnende ongesteldheid, maar was na een anderhalve dag weer over.

  verder geen last van hormonen oid.


  Regenboogje-b
  Bijdrager
  #10301643 Quote

  Ik had ook de minipil voor bv combi.

  Ging prima, 11 maanden gedaan, daarna over op de ‘gewone’ pil, na het stoppen met bv.


  Mamariëlle
  Bijdrager
  #10301648 Quote

  Inmiddels ruim 5 maanden geleden bevallen. Een knip was bij mij behoorlijk goede anticonceptie… maar ik heb de minipil liggen voor straks ook ivm borstvoeding. Ik denk binnenkort wel een keer te beginnen maar ik lijk nog niet veel haast te hebben. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Lisapisa
  Bijdrager
  #10301649 Quote

  Ik heb een spiraal laten plaatsen, maar je moet dan 12 tot 16 weken wachten na je bevalling. Moest mijn lichaam wel even aan wennen toen die erin zat. Krampen en bloedverlies, maar gelukkig geen hormonen en hoofdpijn waar ik bang voor was. Nu word ik iedere maand netjes ongesteld en gaat het prima. Zogauw we voor een tweede willen gaan kan die verwijderd worden en ben je gelijk weer vruchtbaar.


  Lisapisa
  Bijdrager
  #10301650 Quote

  Spiraal trouwens geplaatst omdat ik ook borstvoeding gaf. Mini pil leek me niks ivm hormonen en hoofdpijn, en dat staafje werd me ook zwaar afgeraden door mijn dokter. Dus spiraal was de enige oplossing voor mij

  #10301651 Quote

  mirena spiraal, is tijdens de na-controle 8 weken na bevalling geplaatst. Geen klachten (gehad) en geen problemen met borstvoeding. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct