Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Anticonceptie Na Zwangerschap 3

 • Auteur
  Berichten

 • Wolkjes
  Bijdrager
  #10468415

  Hoi dames,

  Met welke anticonceptie hebben jullie na de zwangerschap goede ervaringen?

  Sinds mijn 16e heb ik bijna 10 jaar de pil geslikt. Daar heb ik nooit problemen mee gehad.
  3 maanden na de geboorte van onze oudste heb ik weer de pil gebruikt. Deze bleek na 3 maanden te licht dus kreeg ik een zwaardere die ook 3 maand gebruikt moest worden voordat we er een oordeel over konden bellen, aldus de huisarts.
  Ik werd gek van alle hormoonschommelingen en heb het ook zo weer aan de kant gezet. Niet veel later wensten wij een tweede. En zo geschiedde.
  Na de geboorte van onze tweede wilden we geen hormonen in mijn lijf, maar rust. Dat is niet helemaal gelukt, na 12 weken was ik zwanger van de derde.

  Ondertussen komt mijn uitgerekende datum dichterbij en weet ik heel zeker dat ik voorlopig geen 4e wens. Ik wil graag (hormonale) rust in mijn lijf en een goede anticonceptie. Het idee van een hormoonvrij spiraaltje vind ik alleen erg gek. Dan zit er dus constant iets in je buik…

  Wat zijn jullie ervaringen? Zijn er opties zonder hormonen die het overwegen waard zijn?

  Bedankt alvast!


  Lorraine
  Bijdrager
  #10468417 Quote

  Ik heb zelf hele goede ervaringen met een spiraal, niet na zwangerschap maar wel 8 jaar ervoor 🙂 je bent er in een keer klaar mee en hoeft nergens aan te denken. En inderdaad niet die hormonale schommelingen heb ik als erg prettig ervaren. Ik had zelf een mirena spiraal, dus wel met hormonen alleen geen schommelingen. Ik werd ook niet ongesteld. Ik wil na mijn zwangerschap ook hormoon vrij. Vriendinnen van me hebben een koperspiraal en zijn ook erg tevreden, al heb je wel kans op een verergerde menstruatie, dat verschilt per persoon. Er zijn geloof ik (nog) niet veel hormoon vrije alternatieven behalve een koperspiraal 🙁


  AOktober
  Bijdrager
  #10468424 Quote

  Hoihoi, ik heb voor mijn zwangerschap 7 jaar de mirena spiraal gehad en hele goede ervaringen mee. Ook niet ongesteld en ik had ook niet zoveel last van de hormonen. Ik ben in december bevallen van mijn zoon en heb nu een koperspiraal, omdat ik mijn cyclus wel in kaart wil hebben voor een tweede zwangerschap in de toekomst. Mijn menstruatie is wel wat heftiger, nier qua pijn maar wel qua bloedverlies tijdens 2-3 dagen, de rest is goed te doen. Maar ik functioneer er prima onder en heb er geen spijt van!


  Dpl
  Bijdrager
  #10468426 Quote

  Ik heb al jaren een koperspiraal. Ben er heel tevreden over. Na het plaatsen van de eerste spiraal heb ik een paar maanden echt een heftigere menstruatie gehad, maar daarna werd het weer normaal. 

  Plaatsen vond ik niet prettig maar ook niet heel pijnlijk. Zeker na mijn bevalling voelde ik er eigenlijk niks meer van. 

  Eenmaal geplaatst merk je er niks meer van. Soms voelen mannen bij seks de draadjes, je kunt je huisarts dan vragen om ze wat korter af te knippen. Maar vaak krullen ze om je baarmoedermond heen en heeft je partner nergens last van.


  Mama Dtje
  Bijdrager
  #10468454 Quote

  Ik werd na de bevalling van de 1e ook niet gelukkig van de pil. Eerste periode met condoom gedaan, toen mijn menstruatie weer op gang was de pil begonnen, maar veel moodswings en geen zin in seks. Gestopt ivm wens zwangerschap en had voor de pil gekozen omdat de pil zo makkelijk te stoppen is als we voor de 2e zouden gaan. Voor die zwangerschap had ik de nuvaring, die beviel veel beter.
  Nu bijna uitgerekend en hierna starten we weer ff met condooms daarna wil ik een mirena spiraal omdat dit waarschijnlijk ons laatste kindje is. Dit kan lekker 5 jaar blijven zitten, mocht ik dit alsnog niks vinden dan ga ik weer aan de nuvaring en blijf ik daarbij. Dat kost wel zo’n €38? voor 3 maanden helaas en bevat wel hormonen, iets meer dan de mirena spiraal. Koper spiraal lijkt mij niks, moet er niet aan denken om zwaardere menstruaties te krijgen.

  #10468456 Quote

  Kijk eens naar een Implanon staafje. Vond ik ideaal! Inderdaad nog wel steeds hormonen, maar wel heel geleidelijke afgifte (nou heb ik sowieso nooit zo’n last gehad van hormonen). Ook fijn dat je 3 jaar lang nergens aan hoeft te denken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct