Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Antistof M En Zwanger

 • Auteur
  Berichten
 • #10109767

  hallo

  er is in mijn bloed een antistof gevonden, het gaat om de antistof m. Ik ben 9 weken zwanger, nu moet ik voor de 3de keer bloedprikken omdat de verloskundige wilt weten in hoeveelheid ofzo en of het schadelijk is. Ik maak me nu best zorgen op internet kan ik er niet echt iets over vinden en waardoor je dit krijgt. Is hier iemand bekend mee? 


  Naatjuhh
  Bijdrager
  #10109776 Quote

  https://www.rivm.nl/Onderwerpen/B/Bloedonderzoek_zwangeren/Welke_aandoeningen/Antistoffen_tegen_bloedgroepen

  Wat ik er uit kan halen is dat je antistoffen aanmaakt tegen de bloedgroep van de baby.
  Ik zou gewoon je verloskundige bellen en uitleg vragen hoor!


  Littlebeeb
  Bijdrager
  #10109868 Quote

  Hi!

  Misschien moet je eens zoeken op rhesus negTief. 

  Ik heb dit namelijk ook. Ik zal ne vast waarschuwen dat je van alles kan tegenkomen dus schrik niet! Het komt er op neer (even jip en janneke taal) dat ze rond 27 weken nog een bloedtest doen om te kijken of je lichaam antistoffen heeft aangemaakt die gevaarlijk kunnen zijn voor je kindje. Tegewoordig krijg je met ongeveer 30 weken een prik wat er voor zorgt dat je bloed niet dat van jou kindje gaat aanvallen wanneer het bloed van je kindje met dat van jou in aanraking komt. Er zijn meer vrouwen die dit hebben dan je denkt en meerdere gezonde kinderen krijgen. Laat jezelf niet bang maken. Ik zou aanraden om je verloskundige te bellen zodat ze je gerust kan stellen.

  mijn partner en ik schrokken enorm toen we allemaal informatie hadden gelezen op google etc. Uiteindelijk zijn we alleen maar blij dat ze het weten zodat ze het in de gaten kunnen houden 🙂


  Littlebeeb
  Bijdrager
  #10109869 Quote

  *rhesus negatief


  BabyKoot
  Bijdrager
  #10109875 Quote

  Er bestaan verschillende varianten als het gaat om het aanmaken van antistoffen. 

  Als je Res D negatief bent prikken  kan je later in de zwangerschap een prik krijgen om te zorgen dat je geen antistoffen aanmaakt. (Dit is wat littlebeeb noemt)

  Als je Res C negatief bent prikken ze rond 27 weken opnieuw bloed om te kijken of je antistoffen aanmaakt. Er bestaat geen prik tegen, dus als er antistoffen worden gevonden dan gaan ze dit extra controleren. 

  Antistof m is zeldzamer en zit volgens mij vaak al in je bloed en wordt gedurende de hele zwangerschap gecontroleerd. Bij hoge concentraties kan het risico’s met zich meebrengen. Maar veel meer weet ik er niet van. 

  Als je je zorgen maakt bel dan de VK, zij zijn er om hier verder uitleg over te geven. Op internet heb je vooral kans om de horrorverhalen te lezen 😉 

  #10109924 Quote

  Ik ben rhesus positief, morgen ga ik weer bloedprikken, ik last op internet dat je kindje dan ook afwijkingen kan krijgen ik weet dat ik het niet moet lezen maar wil duidelijkheid en dat kan de verloskundige me niet geven nu. Maar las ook weer dat antistof m niet schadelijk is beetje dubbel. Ik wacht het bloed onderzoek wel af 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct