Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Apenpokkenvirus

 • Auteur
  Berichten

 • Kinderwensnrtwee
  Bijdrager
  #10557733

  Na het coronavirus duikt nu ineens het apenpokkenvirus op, het eerste geval in Nederland is nu bekend. Ik zit nog in mijn eerste trimester maar maak me best zorgen. Lees op internet dat het gevaarlijk ik voor kinderen en zwangeren. Dat het tot complicaties voor het ongeboren kind kan leiden.
  Volgende week heb ik weer een afspraak met mijn verloskundige, maar mensen die toevallig hier al met hun VK over hebben gesproken of er sowieso meer van weten?
  Hoor graag jullie ervaringen!

  #10557738 Quote

  Ervaringen heeft niemand hiermee denk ik, aangezien het dus nu pas voor het eerst in Nederland is. Het virus is al sinds 2018 in Engeland en lijkt weinig besmettelijk te zijn. De laatste gevallen zijn vooral bij mannen die seks hebben gehad met mannen. Het wordt overgedragen via contact met slijmvliezen (dus zoenen of seksueel contact) of open wondjes. Heel anders dus dan corona. De kans dat je besmet raakt lijkt dus heel klein en volgens verschillende virologen is er absoluut geen reden tot onrust. Op de nos site staan een aantal artikelen erover


  Aykiz
  Bijdrager
  #10557744 Quote

  Op rivm hebben ze info over dit onderwerp mischien kan je daar even kijken.


  Noxxxx
  Bijdrager
  #10557800 Quote

  huh dus het is eigenlijk een uit de hand gelopen SOA als ik het goed begrijp?

  #10557808 Quote

  Nee het is geen soa, want een soa kan enkel via seksueel contact worden overgedragen en bij dit virus kan het ook door bijvoorbeeld huid-huidcontsct bij besmette gezinsleden. Wat ze alleen tot nu toe zien is dat het op dit moment vooral voorkomt bij mannen die seks hebben gehad met mannen, die het op die manier aan elkar hebben doorgegeven. Het kan ook van dier op mens worden doorgegeven.


  RS
  Bijdrager
  #10558803 Quote

  Nee ik zoj me er ook njet zo druk om maken. Als het echt uit de handmoopt kan je je zelc wat meer afsluiten van de rest om je heen en met corona is ook nog nooit een baby doodgegaan. Heb zelf ook corona gehad tijdens me zwangerschap en ben nu 20 w alles is prima 

  Lees ook: Zwanger, en nu?

  Kinderwensnrtwee
  Bijdrager
  #10559080 Quote

  Dankjewel voor jullie reacties! In een opwelling even overspoeld door angst en had even behoefte aan verhalen of anderen dat herkenden. Ben er nu wel rustiger onder.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct