Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Arbo arts 27 weken zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • Annoniem86
  Bijdrager
  #5730316

  Ik moet naar de arbo arts omdat ik erg veel last van mijn rug heb. Ik werk in de horeca en het is voor mij niet te doen om lange dagen te maken.

   

  Nu hadden we afgesproken via de telefoon met de arbo om vier uur te gaan werken per dag. Dit gaat helaas niet bij ons op het werk. Ik ben bang dat ik thuis kom te zitten. Hoe kan ik dit het beste aan pakken. Liefste zou ik dus 3 a 4 uur gaan werken.. maar dit werkt dus niet aangezien ik nu nog 7 uur op een dag sta te werken wat voor mij te veel is


  W83
  Bijdrager
  #5730324 Quote

  Ik kreeg bij mijn vorige zwangerschap op mijn donder van de arbo arts. Ik ging pas met 29 weken naar de arbo en werkte nog dagen van 10 uur. Ik werk niet in de horeca, wel een vergelijkbare sector. Ik moest oppassen dat ik door te lang door te werken niet een vroeggeboorte kreeg (het is tenslotte een fysiek zware baan). 10 uur was echt teveel. Ik mocht toen ook nog maar 4 uur werken, waarvan nog maar 1 uur staan. Het werk heeft mij toen tot het verlof andere werkzaamheden gegeven.

  Het werk is verplicht jou hier in te helpen. Als de arbo zegt dat je nog 4 uur mag werken, zal jouw werkgever daar toch aan moet voldoen.


  Annoniem86
  Bijdrager
  #5730327 Quote

  En als mijn werkgever er niet aan kan voldoen (om lang verhaal kort te maken) dus ook geen andere taken kan aanbieden, verplicht de arbo je dan om volledig te stoppen met werken? Want daar ben ik dus bang voor. Ik ben geen stil zitter en snel verveeld.


  Mommytobe26
  Bijdrager
  #5730406 Quote

  Ik ben bijna 26 weken zwanger, en met 21weken kreeg ik al last van bekkeninstabiliteit en dat is alleen maar erger geworden , ik loop bij een bekken fysio & heb een bekkenband en van alles.( of het allemaal helpt dat durf ik niet te zeggen) ik kan een uurtje staan/lopen.. en ik werk ook in de horeca 4 ochtenden .. ik kreeg helemaa geen begrip stond vaak alleen , en moest nog steeds veel dingen doen die niet meer lukte … Arbo arts zei dat ik nog 3 dagen 3 uurtjes kon werken , maar wel aangepast werk … maaar het uwv dacht er anders over en die heeft mij in de ziektewet gezet.. die 3 uurtjes zijn mij nog te veel en het lukte gewoon niet meer als j niet mag bukken tillen trappen lopen dan s er niet veel te doen in de horeca . Ik ben nu sind 2 dagen volledig in de ziektewet gezet .. liefs


  Sylvia Kragten
  Bijdrager
  #5730411 Quote

  Anoniem 86

  Ik zou als ik jou was maar naar je lichaam luisteren wat niet gaat gaat niet…

  Ik ben inmiddels 39+2 dage zwanger en ben net als jij geen thuis zitter dus dacht ook door te kunnen gaan tot 36 weken , nu heeft de gyneacoloog hier een stokje voor gestoken en moest ik verplichtstoppe met 34 weken.. Onze kleine is te klein… Als mama niet genoeg rust krijg is dat ook nie goed voor de baby…

  Dus luister naar je lichaam anders krijg je er echt spijt van

   

  Ik loop vanaf week 34 dus ziekehuis in en uit voor de kleine en nu word ik uit eindelijk straks ingeleid omdat het buiten me baarmoeder wss gunstiger is dan erin..

  Dus nogmaals doe wat je zelf goed lijk maar je moet vooral niet egoistische denken, tis een klein levend mensje waar je het over hebt.

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct