Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Asherman Syndroom

 • Auteur
  Berichten

 • NasCar
  Bijdrager
  #10482224

  Hoi dames!

  Het is een lang verhaal maar ik maak me lichtelijk zorgen. Omdat de miskraam niet vanzelf op gang kwam ben ik 25 juni gecurreteerd. Alles is precies gegaan zoals de gynacoloog zei: na 2 weken lichte bloedingen stopte deze. Na 4 tot 6 weken zou ik weer ongesteld moeten worden.

  5 weken na de curretage kreeg ik een hele lichte bloeding, startend op 30 juni. Het duurde 2.5 dag en in totaal zo weinig dat alles opgevangen had kunnen worden door 1 inlegkruisje. In eerste instantie dacht ik dat het een innestelingsbloeding was. Een week later had ik een negatieve zwangerschapstest in handen.

  Ik twijfelde of dit een menstruatie was, dus heb ik ovulatietesten gedaan om te kijken of mijn cyclus in ieder geval weer op gang was gekomen. Op maandag 15 augustus heb ik een positieve ovulatietest gehad.

  Vorige week vrijdag (20 augustus) kreeg ik in de ochtend enorme buikpijn. Voelde aan alsof ik ongesteld moest worden, was alleen pijnlijker dan ik gewend was van mijn menstruatie. De pijn hield 1 uur aan. Een half uur later ging ik naar de wc en er kwam aardig wat helder rood bloed mee waardoor het water helder rood kleurde (sorry voor het onsmakelijke verhaal).

  Nu heb ik sinds gisteren (keurig op tijd) weer een lichte bloeding, net zoals die op 30 juni is gestart. Als ik Google kom ik het Asherman syndroom tegen en ben dus bang dat ik dit syndroom heb en dus alleen nog zwanger zou kunnen worden na een lang medisch proces. Zijn er dames die zich in dit verhaal herkennen? Hoe is het bij jullie verlopen? Ik weet dat het vrij zeldzaam is dus ik hoop dat hier dames tussen zitten die mij gerust kunnen stellen.

  #10482264 Quote

  Ik heb ook een miskraam gehad,2x gecurrateerd met complicaties. Het duurde echt een lange tijd voordat ik weer enig sinds weer een reguliere cyclus kreeg. Tussen tijds bloedverlies was echt vaak zonder een reden. Echter heb ik veel contact gehouden met me gynaecoloog en mocht ik meerdere malen melden om te kijken. Wanneer je het echt niet vertrouwd en altijd bellen! Maar uiteindelijk werd mijn baarmoederslijmvliesvlies steeds dikker maar duurde dit (helaas) wel een maand of 5. Heb geduld maar gewoon bellen als je het echt niet vertrouwd.
  Als het syndroom wel eruitkomt, wat ik echt niet hoop en het komt ook echt weinig voor, laat je door verwijzen na het specialistisch ziekenhuis in hoofddorp!


  NasCar
  Bijdrager
  #10482330 Quote

  Dankjewel voor je reactie! Geeft me goede hoop dat het niet per see Asherman hoeft te zijn. Vandaag al iets meer bloedverlies gehad. Voor de zekerheid ga ik morgen contact opnemen met de gynaecoloog voor een controle.

  #10482414 Quote

  Ja gewoon bellen! Je lichaam kan wel echt een tijd van slag zijn hoor. Extra lief zijn voor jezelf!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct