Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Aspirine Tijdens Zwangerschap Na Mk

 • Auteur
  Berichten
 • #10479690

  Hoi meiden, 

  Vorig jaar heb ik meerdere mk doorgemaakt, en onderzoeken waarbij eerst een afwijking in de stolling naar voren kwam, en later weer niet. Het ziekenhuis wilde niets verder voor me doen en noemt dit dan “stomme pech”. 
  na onderzoeken te hebben gelezen over het gebruik van ascal/kinderapirine 100 mg, stelde ik dit voor aan de gynaecoloog, deze wilde dit echter niet voorschrijven maar gaf wel aan dat “als dit mij een goed gevoel gaf” ik dit wel dagelijks mocht gebruiken tot 36 weken! 
  Als snel was ik weer zwanger en heb vanaf de positieve test elke dag 100 mg aspirine geslikt voor het slapen gaan en ben nu bijna 29 weken zwanger.. 

  echter vind ik het erg eng om met 36 weken te stoppen, en Ben ik benieuwd of hier meiden zijn met ervaringen hier mee? 

  liefs Maria 


  LiekeIvaenSev
  Bijdrager
  #10479693 Quote

  Je kan een aantal dagen proberen met stoppen. Mocht het je niet bevallen slik je het toch gewoon weer tot 36 weken..

  #10479695 Quote

  Hoi hoi 😊

  het is meer dat ik bang ben dat er die laatste weken alsnog iets mis gaat met haar 

  #10479696 Quote

  Moeilijk om te vertrouwen op je lichaam na alles wat je meemaakt met miskramen en operaties! Het aspirine gebruik lijkt voor mij goed te doen, nu alleen super spannend om daar straks mee te stoppen met 36 weken. 


  Dpl
  Bijdrager
  #10479726 Quote

  Het blijven gebruiken tot aan je bevalling heeft ook weer risico’s; namelijk meer kans op bloeding bij zowel moeder als kind tijdens de bevalling. Hier lees je er meer over (klik op toon meer): https://www.lareb.nl/tis-knowledge-screen?id=166&page=1&searchArray=aspirine&pregnancy=true&breastfeeding=false&name=Bloedplaatjesremmers%20tijdens%20de%20zwangerschap

  Ik denk dat het goed is om dit te weten om te overwegen wat je wilt doen. Je kunt het ook nog eens met de gynaecoloog bespreken. 


  DikkertjeDap
  Bijdrager
  #10479732 Quote

  Snap ik heel erg goed, het idee dat als je iets dat je bloed verdunt er weer afhaalt met in je achterhoofd wat er allemaal is gebeurt lijkt mij geen pretje idd. Ik weet alleen niet goed hoe handig het is als je bloed minder goed kan stollen als je een bevalling ingaat. Heb je het alweer voorgelegd aan de gynaecoloog? Ook wat dit psychisch met je doet? Wellicht dat het dan iets beter tot ze doordringt hoe heftig dit voor jou is?
  Ik moet zeggen dat ik het ook erg raar vind, dat als ze eerst iets vinden in de bloedstolling ze het daarna afdoen als pech. Dat voelt gewoon niet oke lijkt mij.
  Ik hoop dat je iets meer duidelijkheid krijgt.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct