Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Aspirine

 • Auteur
  Berichten
 • #10337391

  Hallo dames zijn er hie4 nog meer dames die al vroeg in de zwangerschap aspirine moeten slikken. Ik heb het voorgeschreven gekregen om met 12 weken ermee te starten. Maar lees hier en daar dat aspirine schadelijk is? Iemand ervaring mee?


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10337431 Quote

  Dit is volgens mij iets nieuws, woon je toevallig in Limburg? Daar is een soort kansberekeningsmodel gemaakt, dacht door MUMC, voor het risico op zwangerschapsvergiftiging. Afhankelijk van de uitkomst wordt aspirine (lage dosering!) en/of calcium aangeraden. 

  #10337451 Quote

  Ik heb het vanaf 13 weken omdat ik in mijn vorige zwangerschap pre eclampsie heb gehad. Desondanks nu 21 weken en helaas alweer een bloeddruk van 150/92.. 


  CvdLB
  Bijdrager
  #10337481 Quote

  Ik ook, dosering 100 gram. Vanaf nu (10,5 week) tot 36 weken om het risico op zwangerschapsvergifiting /pre eclampsie te verkleinen. Ik ga vanaf vandaag starten. 

  Waarom wordt het jou aangeraden? 

  #10337504 Quote

  Ik ben inderdaad woon achtig in Limburg😉

  Ik heb een aandoening aan mijn hoofd waardoor ik moet uit kijken voor een te hoge bloeddruk. Vandaar dat ze willen dat ik met 12 weken begin met iedere ochtend 100 mg te slikken. Ik wou meer informatie en zag op het net dat aspirine helemaal niet goed is. Dus ik werd er onzeker van. Ik moes gisteren al beginne maar ik dacht vraag hier eens naar meningen. 

  Bedankt voor de reacties

  #10337508 Quote

  Extra calcium slik ik tevens ook

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10337558 Quote

  https://www.mumc.nl/actueel/nieuws/computermodel-voorspelt-risico-op-zwangerschapscomplicaties-0

  https://www.zwangerinlimburg.nl/

  Deze twee sites gaan erover. Ik had laag risico dus ben alleen calcium gaan pakken. Als ik hoger risico had gehad zou ik de aspirine wel hebben gedaan. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct